Да се постигне парламентарен и партиен консенсус около стратегия на

...
Да се постигне парламентарен и партиен консенсус около стратегия на
Коментари Харесай

Карадайъ поиска всички партии да се обединят около битката с пандемията


Да се реализира парламентарен и партиен консенсус към тактика на страната за битка с пандемията от КОВИД. Това изиска в изявлението си от парламентарната естрада водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Той акцентира, че това би трябвало да е първата и най-важна задача, която да прескочи всички политически и партийни разлики. По думите страната губи борбата с коронавирус рецесията.

Карадайъ се разгласи и за градивен политически разговор. Движение за права и свободи, сподели той, ще работи за възобновяване на нормалността в политиката.

На старта на 47-ия парламент няма да сме политически правилни, в случай че не създадем разбор на изборния развой. Тази година организирахме 3 парламентарни избора, като два от тях по нова изборна технология, добави още Карадайъ. По думите му анализът на изборите през юли и ноември демонстрира, че ниската изборна интензивност се дължи и на усложненията, провокирани от машините.

Според него е имало напън и принуда от страна на вънрешния министър „ под лозунга битка с купения избор “. Бяха осъществени закононарушения срещу гражданските и политическите права на българските жители, съобщи Карадайъ.

Избирателят ни разпореди тежката задача да стабилизираме политическия развой. Как ние от Движение за права и свободи разбираме това. На първо място да се възвърне разговорът сред политическите субекти и сред институциите и когато приказваме за господство на закона, това значи първо самите ние да съблюдаваме прецизно Конституцията и законите на страната ", сподели още Карадайъ. Според него политическата рецесия би трябвало да се реши със съставянето на постоянен кабинет.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР