„Да се подновят преговорите с „Газпром” не може да бъде

...
„Да се подновят преговорите с „Газпром” не може да бъде
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Трябва да водим преговори с всички доставчици на газ

„ Да се възобновят договарянията с „ Газпром” не може да бъде изискване за това да подкрепим нов кабинет. Ние имаме решение на Националния съвет и аз споделих, че настояваме да се водят договаряния, защото е в полза на бизнеса и българите. Това обаче не може да бъде изискване, защото Българска социалистическа партия не е търговски представител на никоя компания от Русия, Щатите или Пакистан. Трябва да водим договаряния с всички снабдители, които могат да бъдат от изгода на българския бизнес”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България " на Нова тв проф. Румен Гечев, народен представител от ПГ на Българска социалистическа партия.

„ На този стадий няма по какъв начин да слагаме предварителни условия на мандатоносителя. Ще си разреша да кажа следното, че в случай че ние работим сносно в икономическата сфера с сътрудниците от Политическа партия, виждате, че имаме външнополитически разлики. Някои от тях имат мощно икономическо влияние. Ние бихме упорствали при договарянията да сме деликатни с външнополитическите оценки, изключително тези, които имат стопански последствия. Приветстваме диверсификацията. Не два, дано да дойдат 20 кораба от Съединени американски щати. Това би било отлично. Нека се конкурират, с цел да може българският бизнес да получи най-достъпни цени”, сподели още проф. Гечев.

По думите му без Българска социалистическа партия мъчно ще може да бъде направена нова коалиция.

„ В България протичат процеси, които са свързани с геополитическите спорове и разбърквания в света. Те не са персонални, както някои се пробват да ги показват. Става дума за сериозна политическа борба. Българска социалистическа партия е проблем за някои хора. Това е единствената някогашна соц.-комунистическа партия, която взе участие във властта и е на политическия терен в Източна Европа”, добави още Гечев.
И разясни, че от левицата са срещу износа на оръжия както за Украйна, по този начин и за Русия.
„ Не желаеме да участваме в този спор. Износът на оръжие не е в несъгласие на интернационалното право. Страните членки на НАТО изнасят оръжие за Украйна. Възниква въпросът - този, който нападна износа на вероятно оръжие, какво желае да внуши - че България нарушава интернационалното право? Ако страната ни изнасяше оръжия, тя не би нарушавала правото. Тогава офанзивата не е против Корнелия Нинова, а против Българска социалистическа партия. Нинова като вицепремиер и министър на стопанската система отговоря за износа на оръжия, само че тя подписва последна. В комисията влизат Министерство на защитата, военното контраразузнаване – там влиза ДАНС. Шефовете на Агенция „ Национална сигурност” се назначават от Президентството. Чак най-после се подписва вицепремиер”, изясни Гечев.

„ От Българска социалистическа партия считаме, че би трябвало да се реализира държавно управление, само че не непременно. Трябва да реализираме единодушие ", заключи той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР