Да се почувствате сякаш се намирате в марсианска база сега

...
Да се почувствате сякаш се намирате в марсианска база сега
Коментари Харесай

Марсианска база в пустинята Гоби

Да се почувствате като че ли се намирате в марсианска база в този момент към този момент е допустимо, без да напускате Земята. Китайската компания „ C-Space “ е построила цялостен комплекс в пустинята Гоби, който възнамерява да употребява първо за просветителни цели, а по-късно и за туристи. За това оповестява Поиск, цитирайки Агенция Франс Прес.

Базата, наречена просто „ База на Марс-1 ”, е разграничена на девет модула, измежду които – жилищни пространства, контролна зала, оранжерията и преходна камера. Изглежда като във приказен филм, разяснява изданието.

Изграждането въз основата е коствало 50 милиона юана (7,47 милиона долара). Тя е построена благодарение на Центъра за астронавти и Междуконтиненталния информационен център на Китай.

Първите гости са били възпитаници от гр. Цзинчан, намиращ се на 40 километра от базата. Те изследвали интериора на обходили са заобикалящите базата уреди и на драго сърце са тествали скафандрите.

Следващата година базата възнамерява да одобри и туристи. Ще има тематичен хотел и ресторант. Авторите на плана разкриха проекти да влагат 374 милиона $ за разширението му до 67 квадратни километра. Според проектите той ще приема до 2 милиона туристи годишно. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР