Да се планират необходимите ученици в държаният план-прием 2019-2020 -

...
Да се планират необходимите ученици в държаният план-прием 2019-2020 -
Коментари Харесай

Липсват квалифицирани кадри за бизнеса в Мездра

Да се възнамеряват нужните възпитаници в държаният план-прием 2019-2020 - това бе тематиката на работна среща, проведена от Областния шеф на област Враца Малина Николова, началника на Регионалното ръководство на образованието – Враца Галина Евденова и кметовете на общините Мездра и Роман инж. Генади Събков и Валери Ролански.
Кметовете на общини, шефове на учебни заведения и бизнеса, са водещи страни в бъдещия план-прием и е извънредно време да се предлага обучение, обвързвано с съответните потребности на бизнеса , тъй че най-после приключилите приблизително обучение възпитаници, да остават в област Враца, съобщи при откриването регионалният шеф Малина Николова.
Да се усили броя на паралелките с професионално обучение и банкет по профили и специалности с тенденция механически и ИТ специалности, това са главните насоки за държавния план-прием за образователната 2019-2020, посочи Галина Евденова, началник на РУО.
За община Мездра се планува паралелките да бъдат 6, за община Роман – 1. През 2019 година 143-ма възпитаници от Мездра и 45-ма от Роман, ще завършат главно обучение. А статистиката от 2017/2018 образователна година демонстрира, че една дребна част от приключилите професионални гимназии стартират работа по специалността си . Това постанова изчерпателен разбор, работа с бизнеса и смяна на национални и районните политики в образованието, се съгласиха всички присъстващи.
Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков очерта шест значими съставния елемент , нужни нещата в образованието да се случват, които да работят в синхрон за предлагането на перспективно образование и задържане на младежите в района. Това са страната, РУО, общината, учебните заведения, родителите и учениците. От страна на бизнеса имаше недоволни, най-вече от неналичието на квалифицирани фрагменти, заради което регионалният шеф насрочи спомагателна среща за доуточняване на броя фрагменти и специалности, които да имат резистентност в идващите пет години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР