Да се отмени Наредбата за търговската дейност в община Хасково,

...
Да се отмени Наредбата за търговската дейност в община Хасково,
Коментари Харесай

Наредбата за търговската дейност била незаконна

Да се анулира Наредбата за комерсиалната активност в община Хасково, защото липсва законова делегация за приемането й, предлага в докладна до Общински съвет кметът Добри Беливанов. Освен това, признатата през 2009 година разпоредба опонира на Закона за ограничение на административното контролиране.

В настоящата разпоредба съществува осведомителен режим за осъществяване на комерсиална активност, както и позволителен за търговия навън. Първият режим е без правно съображение, защото няма закон, който да вкарва регулаторен. Общините нямат право да ревизират документите на търговеца, каквито той би трябвало да държи в обекта, съгласно наредбата. Няма правно съображение и за издаване на позволение за търговия навън.

С премахването на незаконосъобразните режими, ще се улесни осъществяването на стопанска активност в общината, счита кметът.

Действието на наредбата не е обвързвано с доходи. Съществуването й обаче, е обвързвано с надзор над търговците, който не е в законовите пълномощия на локалната власт.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР