Да се отложи стартът на изплащането на вторите пенсии -

...
Да се отложи стартът на изплащането на вторите пенсии -
Коментари Харесай

Обмислят отлагането на втората пенсия

Да се отсрочи стартът на изплащането на вторите пенсии - това разисква работна група, в която вземат участие представители на синдикатите, пенсионните фондове, КФН, общественото министерство и Национален осигурителен институт. Новината разгласи министърът на труда и обществената политика Деница Сачева след съвещание на обществената комисия в Народното събрание, пише trud.bg.

Такава концепция е препоръчана от синдикатите, посочи тя Сачева. Дали ще бъде призната, ще стане ясно през февруари, когато работната група ще излезе с съответни решения за промени в Кодекса за обществено обезпечаване, касаещи втория дирек на пенсионната система, изясни министърът.

През 2021 година би трябвало да стартира изплащането на първите групи, които ще получават с изключение на пенсия от Национален осигурителен институт и втора – от частните пенсионни фондове.

Анализи демонстрираха, че тези хора ще бъдат ощетени, тъй като нямат задоволително насъбрани средства в самостоятелните си партиди и надлежно, първите пенсионери, които би трябвало да получават по новия модел, няма да имат задоволително пари.

Скоро след гръмването на абсурда пристигна и оставката на обществения министър Бисер Петков, а в общественото пространство незабавно излязоха мнения, че той е заменен със Сачева и поради гръмналата мина с така нареченото в допълнение наложително обезпечаване за старини, което бе въведено по времето на кабинета Костов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР