Да се откажем от пижамите и да си лягаме голи,

...
Да се откажем от пижамите и да си лягаме голи,
Коментари Харесай

Искате здрав и естествен сън? Спете без пижама

Да се откажем от пижамите и да си лягаме голи, поучават съветски медици. Това ще ни подсигурява натурален и здрав сън. Известно е, че когато човек заспива, всички обменни процеси в организма му се забавят, а температурата на тялото му пада. Именно незначителното намаляване на температурата разрешава на хората да потънат в бездънен сън.

Дрехите поддържат по-висока температурата на тялото и рискът от прегряване на организма нараства, защото естественият топлинен продан се нарушава. Резултатът е физически дискомфорт, кошмари, чести събуждания през нощта. В този случай в кръвта попада повече кортизол - хормон на напрежението. А той от своя страна способства и за затлъстяването.

Ако човек спи гол, дискомфортът изчезва или най-малко понижава.

Така кортизолът не попада в кръвта. Неговото място се заема от хормона окситоцин, настоящ като антидепресант. При по-високата му централизация в тялото понижава рискът от рак и укрепва имунитета.

Освен това дамите, които спят без нощници, се защищават по-добре от гъбични болести. Причината е, че потното тяло основава идеални условия за размножаването на гъбичките.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР