Да се осигурят защитни облекла на полицаите, призоваха от Синдиката

...
Да се осигурят защитни облекла на полицаите, призоваха от Синдиката
Коментари Харесай

Защитни облекла и ясна методика за работа поискаха полицаите

Да се обезпечат защитни дрехи на служителите на реда , приканиха от Синдиката на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Те упорстват за среща с вътрешния министър Младен Маринов, на която да бъдат и тъкмо написани правила за работата в изискванията на изключителното състояние.

От Синдиката изпратиха писмо до министър Маринов , оповестиха от БНР.

В писмото се упорства за явен логаритъм на работа, който да е съгласуван и с това, че служителите на реда също са застрашени от болестта с Covid-19. Искането им е за изясняване на увеличените отговорности на органите на реда.

" Ние сме на първа линия в срещата с жителите ", съобщи ръководителят на УС на Синдиката на чиновниците на Министерство на вътрешните работи Иван Павлов . По думите му при липса на защитни ограничения Министерство на вътрешните работи може да се трансформира в изчезналото звено в битката с ковид .

Има големи пробойни, свързани с обезпечаването на персоналната отбрана, сподели Павлов.

" Има дребни селища, където в районните ръководства ограниченията се изчерпват с изхвърлянето на кошчетата за отпадък и дезинфекциране с ракия, която всеки си е донесъл от у дома ", съобщи ръководителят на този полицейски профсъюз.

По думите на Павлов не е решен въпросът с дезинфекцията на полицейските коли.

Полицаите контактуват с голям брой хора в своята работа. Особено в обстановката на изключителни ограничения и въведеното ограничение на напредването на жителите, служителите на реда ревизират осъществяването на рестриктивните мерки пред контролно пропускателните пунктове.

" Всеки един участник в трафика има допир с полицейски чиновник . Видяхте за какви километрични опашки от коли става въпрос ", уточни Павлов.

По думите му условието за увеличение на отстоянието на хората един от различен не може да бъде спазено от служителите на реда. Тяхната работа изисква по-близък контакт, с цел да ревизират документите на жителите. Не всички полицейски чиновници са снабдени с защитни маски и ръкавици, добави Павлов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР