Да се осигури зелен коридор за туристите от летището до

...
Да се осигури зелен коридор за туристите от летището до
Коментари Харесай

Зелен коридор за туристите от летището до хотела

Да се обезпечи " зелен кулоар " за туристите от летището до хотела. Директният трансфер на гостите до  мястото за настаняване ще намали физическите контакти и ще обезпечи сигурност. Тази опция бе обсъдена по време на срещата сред вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и представители на немските туроператори в Златни пясъци.

Дискусията се организира няколко дни, откакто немските управляващи вкараха предизвестия за пътешестване за областите Благоевград, Добрич и Варна.

“Няма да позволи в нито едно място за настаняване – нито по Черноморието, нито навътре в страната, да не се съблюдават ограниченията за сигурност ”, заяви министър Николова. По думите й в този момент е най-подходящият миг да притеглим туристите с това, че сме сигурна дестинация, с цел да могат да се върнат следващата година, когато сезонът също се чака да бъде тежък.

Николова срещна присъстващите с подхванатите от нея ограничения по отношение на предизвестията за пътешестване. Още на 7 август вицепремиерът е изпратила писмо до Министерство на външните работи за предприемане на бърза реакция на висше дипломатическо равнище и за отбрана на българската национална позиция.

Ресорният министър и туроператорите бяха единомислещи, че би трябвало да се противодейства на черни реклами като репортажа от Златни пясъци, който демонстрира, че по време на проведени занимания в нощни питейни заведения навън не са спазвани въведените от българските управляващи противоепидемични ограничения. Представителите на сектора предложиха да бъде направен доклад за ситуацията съответно в курортите към Варна, да се предложат ограничения.

„ Трябва да убедим хората, че разпространяването в област Варна и Добрич е клъстерно и по-конкретно в старешки домове “, безапелационни бяха те.

Според данни на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) от началото на летния сезон – 1 юни, до 6 август 2020 година над 34 000 немски туристи за пренощували в местата за настаняване у нас. Най-голям брой от тях са отседнали в Златни пясъци – 7 721, Слънчев бряг – 7 490, Албена - 2 581, София – 1 921, Варна – 1 875. Допълнителни информация сочи, че от началото на годината до началото на август туристите от Германия, нощували у нас, пък надвишават 48 000. Също по този начин за интервала януари – юни 2020 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт са регистрирани над 38 756 визити немски туристи, което е спад от 82,5%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР