Да се ограничават годишните преки плащания за земеделски производители на

...
Да се ограничават годишните преки плащания за земеделски производители на
Коментари Харесай

На ниво комисия Европейският парламент иска грандиозни промени в селското стопанство

Да се лимитират годишните директни заплащания за аграрни производители на равнище от 100 000 евро, само че те могат да разрешат на земеделските производители да приспаднат 50% от заплатите, свързани със селското стопанство, от общата сума преди понижението, обявиха депутатите. Те също по този начин желаят да насочат най-малко 5% от националните директни заплащания към дребните и междинните аграрни производители посредством особено доплащане на хектар. Това реши Комисията по земеделие на Европейския парламент.
Освен това, минимум 2% от националните бюджети за директни заплащания следва да отидат за млади аграрни стопани (доплащане на хектар за първите седем години). Допълнителна поддръжка за млади аграрни стопани следва да се даде от средствата за развиването на селските региони. Комисията също по този начин упорства всички заплащания на хектар за аграрни стопани в границите на страните от Европейски Съюз или техните територии да доближат минимум 75% от междинните директни дотации до 2024 година и 100% до 2027 година.
Също по този начин евродепутатите желаят държавите-членки да употребяват средствата за развиване на селските региони за съответни дейности за поощряване на по-голямото включване на дамите в стопанската система в селските региони.
Евродепутатите желаят да отделят най-малко 30% от бюджета за развиване на селските региони за ограничения, свързани с околната среда и климата, и не по-малко от 20% от директните заплащания към еко-схеми. Тези доброволни еко-схеми следва да поддържат освен околната среда, само че и хуманното отношение към животните.
Ограничения и нови администрации

Земеделската комисия на Екологичен потенциал желае и квоти като в млечния бранш за всички останали селкостопански браншове. Таваните на произвеждане т.е. да се създава по-малко следва да се ползват единствено " във време на съществени пазарни несъответствия ", когато има " старания за стабилизиране на пазарни несъответствия ". Ако обстановката не се усъвършенства, Комисията би трябвало да бъде натоварена с налагането на такса върху всички производители, които усилват своите доставки, се споделя в признатия текст. Евродепутатите желаят да приложат съществуващите правила, които разрешават лимитирано във времето контролиране на доставката на географски предпазени сирена, шунка и виновност, и върху всички други артикули, които се употребяват от предпазено географско напътствие (ЗГУ) или предпазено название за генезис (ЗНП).
Селскостопанската комисия желае да бъде уголемен защитния пазарен механизъм, с цел да разрешава обществена интервенция (инструмент за ръководство на пазара, употребен при спад на цените над несъмнено ниво) за нови артикули, като бяла захар, овче месо, свинско месо и пиле.
Предлага се и основаването на единна обсерватория на Европейски Съюз за селскостопанските пазари, която да се концентрира върху необятен кръг от браншове, в това число зърнени храни, захар, зехтин, плодове и зеленчуци, мляко и месо. Обсерваторията би трябвало да събира статистически данни за производството, доставките, цените, облагите, вноса и износа, както и да издава предизвестия за ранни разстройства на пазара, споделят те.
Всички оферти могат да бъдат гледани обаче в пленарна зала едвам от идващия Европейски парламент. За да се случи това, председателският съвет на новия парламент би трябвало да разреши - другояче всичко ще стартира изначало, с гледане в комисия на нови и/или изменени оферти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР