Да се научим да живеем с коронавируса, да бъдем по-предпазливи.

...
Да се научим да живеем с коронавируса, да бъдем по-предпазливи.
Коментари Харесай

Кралев повтаря и повтаря: Не ние се грижим за организацията с публиката на финала за Купата

Да се научим да живеем с ковид, да бъдем по-предпазливи. Разбирам, че 12 000 души звучи стряскащо, само че потенциалът на стадион " Васил Левски " е 44 000 души, т.е. пускаме по-малко от 30% на стадиона. Това съобщи спортният министър Красен Кралев по отношение на идния край за Купата на България по футбол сред ЦСКА и " Локомотив Пловдив ", който ще се играе през днешния ден, 1 юли, от 19:15 часа.
Кралев акцентира, че на събития на закрито се разрешава до 50% потенциал и че щяло да е по-рисково да няма аудитория, само че фенклубовете да се събират в затворени пространства – да вземем за пример в заведения. А по какъв начин ще се съблюдава физическата отдалеченост – било работа на уредниците, т.е. Професионалната футболна лига. " Разбира се, че ще се следи ", даде обещание Кралев пред Нова телевизия.
На въпрос ще се гонят ли хора, които не съблюдават предписанията, отговорът беше: " Организацията не е наш ангажимент, на ПФЛ е – те би трябвало да са заели стюарди, които да наблюдават да се съблюдават отстоянията ". Но акцентира, че има съгласуваност сред ПФЛ, Министерство на вътрешните работи и спортното министерство.
Спорният министър призна и, че неспазването на ограниченията за финала може да докара до съществени последици. И предизвести – в случай че се случи по този начин, ще се мисли за тотално прекъсване на почитателите от стадиона, само че след консултация със здравните управляващи.
Кралев си пожела " да се възвърне нормалността ", като знаем, че вирусът ще е измежду нас още дълго време. Той видя и, че " хората са деликатни, съблюдават разпоредбите ".
Същевременно, съгласно Кралев било " малко изопачено ", че Спортният тотализатор щял да банкрутира - имало било заплаха, т.е. минало време. Спортният министър отхвърли, че министерството е вземало повече пари от тотото през годините, тъй като делът за спорта бил закрепен - сред 17 и 18% годишно.
Казусът " Григор Димитров с ковид "
Според Кралев, Димитров се е заразил в Сърбия. Спорният министър беше безапелационен, че този случай демонстрира нещо доста по-важно – по какъв начин ще се възобновят интернационалните надпревари, откакто страните са на друго равнище на справяне с епидемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР