Да се наричат руснаците некоренен народ на Украйна не просто

...
Да се наричат руснаците некоренен народ на Украйна не просто
Коментари Харесай

Путин: Това е смешно!

Да се назовават руснаците некоренен народ на Украйна не просто е неточно, а смешно и неуместно. Това сподели съветският президент Владимир Путин в изявление за телевизия " Россия-24 ". " Очевиден факт е, че хората, влезнали дружно с тези територии в състава на Руската страна, са се наричали руснаци. Затова да се приказва за руснаците като за некоренен народ е не просто неточно, това е смешно и неуместно ", сподели той.

" Украинският законопроект за коренните нации на Украйна не дава отговор на нормите на интернационалното филантропично право, само че Западът няма да реагира на това ", счита Путин, съобщи ТАСС. " Идеята на Киев да разгласи руснаците за некоренно население на Украйна е " мощен, доста сериозен удар по съветския народ като цяло и това, несъмнено, не може да ни е безразлично ", съобщи съветският президент.

В изявлението Путин засегна и тематиката за влизането на Украйна в НАТО. Руският държавен глава назова " умни хора " тези украинци, които не желаят страната им да става член на НАТО. Руският президент изясни позицията им с нежеланието им да се окажат на огневата линия и да бъдат " разменна монета и пушечно месо ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР