Да се направят промени в Закона за лечебните заведения и

...
Да се направят промени в Закона за лечебните заведения и
Коментари Харесай

Предложение: Да се премахне лимитирането на болничните легла

Да се създадат промени в Закона за лечебните заведения и в Националната здравна карта, с които да се отстрани лимитирането на болничните кревати. За това се упорства в декларация от Българската болнична асоциация, Националното съдружие на частните лечебни заведения, Националното съдружие на регионалните многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване и Сдружението на общинските лечебни заведения в България, изпратена до медиите. Лимитирането лимитира правата на лекуващите лекари , акцентират от сдруженията и показват, че би трябвало да се проучва въздействието на редица нормативни актове.

Декларацията е във връзка случая с умрялото преди дни в столична болница 3-годишно дете.

Въведеното с Националната здравна карта лимитиране на броя на леглата, възбраната за смяна и даже заместването им по специалности, което се следи от НЗОК, ни слага непрестанно в обстановки, в които сме принудени да връщаме заболели, за които имаме потенциал да лекуваме, само че нямаме право, прибавят още от сдруженията.

В декларацията се приканва за промени в организацията и финансирането на незабавната и неотложната здравна помощ, които да разрешат ефикасното включване на лечебните заведения за извънболнична помощ в този развой, както и за основаване на процедури и организация за взаимоотношение.-->

Медиците изричат най-искрени съболезнования на фамилията и околните на умрялото дете и се причисляват към настояванията за бързо и независимо следствие на аргументите за трагичния случай.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР