Да се намерят необходимите депутати, за да се състави правителство

...
Да се намерят необходимите депутати, за да се състави правителство
Коментари Харесай

Радостин Василев: Песимист съм към опитите за съставяне на кабинет, наложително е да отидем на избори

Да се намерят нужните депутати, с цел да се сформира държавно управление е по-скоро в областта на фантастиката. Песимист съм по отноешние на търсене на хора, които да поддържат държавно управление. Този месец беше изцяло достатъчен хората да се дистанцират и да вземат решения за България. За мен е неотложно да се отиде на изброи. Това съобщи министърът на спорта в оставка в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия. 
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 640
Той уточни, че след решението си да напусне " ИТН "  не е разговарял с никой от представителите на партията. 

Не е добре да остане това ръководство. След последното деяние на Слави Трифонов е видно. Не разгадавам на поддръжка от тях повече, сподели още той. 

Василев разяснява и договарянията с Българска социалистическа партия. 

Българска социалистическа партия организира групови решения. Според мен ще си напарвят проект по какъв начин да работят. Ако нямат сериозна поръчка за сформиране на държавно управление съм податлив да мисля, че няма и да създадат предложение за министър председател. Българска социалистическа партия се пробваха да съвместят несъвместимото и да създадат държавно управление. По време на консултациите не видях разминавания сред Българска социалистическа партия и Демократична България, сред " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия. Проблемите в обединението се демонстрираха за челен път от " ИТН ", означи министърът в оставка. 

Отнсно изтеклия запис на " Демократична България ", Василев съобщи, че не вижда нищо притеснително, с дребни изключения. И добави, че прави чест на Христо Иванов, че споделя на депутатите от партията какво се случва на договарянията, тъй като те не участват на тях. 

Притеснителното е, че господин Тошко Йорданов приема КПКОНПИ като бухалка, която той да ръководи и в случай че не я ръководи, той няма да поддържа държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия. Познавам господин Йорданов и по тази причина имам вяра на Христо Иванов ”, сподели Василев.

Според него държанието на Тошко Йорданов и Ива Митева по време на консултациите като надменно. И добави, че задачата на ИТН въобще не са имали съществени планове за договаряния за сформиране на държавно управление и са търсили мотив да върнат ГЕРБ и Движение за права и свободи във властта. 

По време на консултациите не коментирахме личен състав на кабинета. Работихме по управническата стратегия. Не беше изненада, че номинацията за министър председател още веднъж ще бъде Асен Василев, само че по този начин и не се стигна до тази тематика, уточни. 

Според министъра на спорта в оставка дефинира вчерашният пост на водачът на " ИТН " във Facebook като презрян. 

Не му отива. Явно има емоицонален пробелем. Аз не съм чул някой да споделя, че господин Трифонов е мафиот, всички приказват, че " ИТН " е мафията, посочи Василев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР