Да се намалят показателите за височина и интензивност на застрояването

...
Да се намалят показателите за височина и интензивност на застрояването
Коментари Харесай

Кметът на район „Витоша” прави петиция срещу презастрояването му

Да се понижат индикаторите за височина и активност на застрояването в кварталите към Витоша желае кметът на столичния регион „ Витоша ” Теодор Петков (СДС). Той е инициирал подписка в уеб страницата Peticiq.com за смяна на устройствените индикатори в региона на Бояна, Драгалевци и Симеоново. Целта на петицията е да се лимитират опциите за строителството на високи кооперации и огромни затворени комплекси. Петков предлага по-ниска активност на застрояване, повече ограничавания за височината (до 7 м в зоните за малкоетажно застрояване от категория Жм2), както и подземното застрояване да не надвишава 50% от площта на терена. Предлага се още във „ Витоша ” многофамилните жилищни здания без опция за свързване с общите мрежи и уреди за заустване на мръсните води да са от не повече от три независими обекта (жилища).

„ С оглед устройствените проблеми, презастрояването и дефицита на обществена инфраструктура (детски градини, учебни заведения, лечебни заведения и др.) и на техническа инфраструктура (канализация, тръбопровод, улици и др.) на територията на регион „ Витоша “ се затвърждават изводите, че са нужни съответни дейности и ограничения за изменение на настоящите правила за устройството и застрояването на територията, които да дават отговор на характерностите на региона и потребностите на жителите. Моля да подкрепите съответните оферти за изменение на параметрите на застрояване ”, се споделя в апела към жителите, изработен от регион „ Витоша ”. Петицията към този момент е подписана от над 130 жители. Резултатите от нея ще бъдат връчени на основния проектант на София Здравко Здравков.

На гребена на недоволството против презастрояването " Младост " се опълчи на ГЕРБ и си избра Десислава Иванчева за областен кмет. Друг опозиционен кмет в София - Мария Ачкова от ДСБ, която управлява община " Средец ", също постоянно брани градската среда от огромно строителство.

 

Последен късмет

 

За Борисовата градина можете да изпратите мнение в този момент, или да замълчите и да гледате градежи вечно, написаха от гражданското съдружие „ Зелени закони ” във Facebook. Утре изтича срокът за подаване на отзиви и мнения по отношение на плана за Подробен организационен проект на Борисовата градина, а на 26 юни е заключителното публично разискване. „ Ако няма възражения, планът ще послужи за бъдещото развиване на парка. Призоваваме жителите да изразят мненията си публично ”, разясниха от „ Зелени закони ”. Като неспазени обещания от страна на проектантите разнообразни цивилен сдружения показват опцията в Борисовата градина да се строи, основаването на нови паркинги наоколо до градината и на автомобилни входове към парка, неналичието на пешеходни връзки сред обособените му елементи и на улеснен достъп за пешеходци и велосипедисти. Гражданските организации приканват столичани да упорстват още за възобновяване на общинската благосъстоятелност в частни сега парцели като басейна „ Мария Луиза “, Летния спектакъл и др.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР