Да се намали ли изолацията и карантината при COVID-19? Въпрос,

...
Да се намали ли изолацията и карантината при COVID-19? Въпрос,
Коментари Харесай

Какви решения са намерени за COVID изолацията по света?


Да се понижи ли изолацията и карантината при COVID-19? Въпрос, който в България става все по-актуален. За разлика от нас, други страни към този момент понижиха дните, а тук-там даже към този момент няма такава мярка. Какви решения са открити за Коронавирус изолацията по света?

Англия

От 24 февруари, когато бяха анулирани всички рестрикции за COVID-19 във Англия, рекомендацията на формалния държавен уебсайт е, че в случай че сте с позитивен тест „ би трябвало да опитате да останете у дома и да избягвате контакти с други хора в продължение на пет дни “.

Деца и младежи до 18 година при позитивен тест би трябвало да се опитат да останат вкъщи и да заобикалят контакт с други хора в продължение на три дни. 93% от хората над 12 година на Острова са имунизирани, а над 70% имат сложена и трета доза.

За миналата седмица във Англия са направени малко над 1,2 млн. Коронавирус проби. От тях малко над 98 000 са позитивни. В болница са настанени 11 914 пациенти, от тях 273 на апарати за дишане. Нарастването на новите случаи този месец накара специалистите да предупредят, че Англия е в разгара на петата Коронавирус вълна. Към момента единствената рекомендация е да се носят маски на закритите публични места.

Франция

От 1 август държавното управление във Франция няма право да изисква наложителен здравен документ, наложителна изолираност, както и да постанова наложително носене на маски. Всичко се промени с вота в Националната асамблея предходната седмица.

Ако се появи нов рисков Коронавирус вид по света, при влизане във Франция държавното управление може да изисква вероятно отрицателен тест. Ваксините са пожелателни.

Гърция

Според последните разпореждания на гръцките здравни управляващи наложителната изолираност за туристи при позитивен тест за ковид отпада. Изолацията е пожелателна и целесъобразна. Гръцките здравни управляващи предлагат да се остане под 5-дневна карантина.

Туристите с позитивен тест могат да се придвижват в страната, само че би трябвало да се носи защитна маска.

За всички останали гръцки жители наложителната 5-дневна изолираност при позитивен тест остава.

Съединени американски щати

Според последните разпореждания на здравните управляващи в Съединени американски щати, които са от края на декември, наложителната изолираност за хора с леки признаци или нямат такива се понижава от 10 на 5 дни. След това не престават да носят маска в продължение на пет дни.

Всяко едно домакинство има право да поръча три пъти по осем бързи проби за COVID-19 гратис. Те се доставят до домовете им.

На доста места в Съединени американски щати има пунктове за безвъзмездни проби, които не зависят от здравния статус на американците.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР