Да се намали количество калории, вода и приема на някои

...
Да се намали количество калории, вода и приема на някои
Коментари Харесай

Министерство на здравеопазването издаде нови препоръки за хранене

Да се понижи количество калории, вода и приема на някои типове витамини и минерали, предлага Министерството на здравеопазването в нов нормативен документ, подложен на публично разискване.

Физиологичните правила за хранене са един документ, който дава базата на хранителната политика във всяка една страна, в това число и в България. Това разясни в изявление за предаването " Хоризонт до обед " проф. Стефка Петрова , началник на работната група:

Тези правила са база за оценка на храненето на другите групи от популацията, за основаването на регламенти, на законодателство за проведено хранене на децата, за реформулиране на храните. Всъщност това е документ, който дава главната тенденция, ориентировка за хранене на групите от популацията. Всеки има особености в метаболизма, които дефинират потребностите от витамини минерали.

Критериите, които се употребяват от Европейски Съюз, рекомендациите на Световната здравна организация, на Европейския орган по сигурност на храните, който включва специалисти от цяла Европа, открива, че потребностите от пиянство на вода не са толкоз високи, колкото са били избрани преди 15 години, добави проф. Петрова:

Проучванията в Европа през последните 10 години демонстрират, че европейското население има по-различен модел на хранене. Ние пием доста по-малко газирани питиета от американците, а това дефинира в действителност и потребностите. Потребностите, които се дефинират в целесъобразните стойности за хранителен банкет, се дефинират и от модела на хранене. Ние одобряваме доста повече течности посредством храните, посредством сосовете, посредством супи и така нататък, тъй че това е основанието да са по-малки рекомендациите за банкет на течности. Ако човек се движи повече, ще има доста по-големи потребности от течности. Ако климатът е доста парещ, потребностите също се усилват.
Цялото изявление с проф. Стефка Петрова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР