Да се надяваме, че във втория си престой Стойчо Стоев

...
Да се надяваме, че във втория си престой Стойчо Стоев
Коментари Харесай

"Лудогорец" - там, където времето за фините настройки е малко

" Да се надяваме, че във втория си престой Стойчо Стоев ще донесе най-малко същите триумфи, както в първия. Той е потвърден треньор с качества ". С тези думи и с вярата, че Стоев е точният човек, от който се нуждае " Лудогорец ", изпълнителният шеф на първенците Ангел Петричев разгласи през март идването на треньора на мястото на Антони Здравков.

По-малко от шест месеца по-късно (или тъкмо 172 дни след това), Петричев разгласи уволнението на Стоев. Направи го в минутите след нулевото тъждество със " Славия ", като изненадващо се яви пред камерата на " Диема спорт " и зае мястото на треньора, който трябваше да даде обичайното си изявление.

Това е следващата треньорска промяна в " Лудогорец " и повдига доста въпроси. Основните два са за какво в този момент и кой ще пристигна.

Самият Петричев призна, че промяната идва в основен миг - единствено четири дни преди реванша с " Марибор " от плейофа за влизане в групите на Лига Европа. По втория въпрос той уточни, че краткотрайно решение е тимът да бъде воден от досегашните помощници Станислав Генчев и Здравко Здравков.

Шампион " на косъм " и време за рефреш

Петричев изясни, че равенството със " Славия " не е повода, а е мотивът за промяната. " Поводът е, че напоследък нито на притежателите (Кирил и Георги Домусчиеви), нито на почитателите, нито на всички хора, които обичат " Лудогорец ", се нрави играта на тима. След слабия полусезон, който направихме, взехме решение да стартираме стремително обновяването, рефреша на тима. Бяха привлечени много футболисти, които са определени единомислещо от треньорския щаб и от скаутското звено. Но тези футболисти се показват под предстоящото. Очевидно е нужна смяна и реагираме в този миг ", сподели изпълнителният шеф.



По думите му следва да се вземат тежки решения. Той подчертава върху това, че " Лудогорец " е станал първенец " на косъм ", а мечтаната смяна се е забавила.

" Собствениците са ни обезпечили безусловно всичко допустимо, с цел да върви клубът напред. Ако в " Лудогорец " нещо не се случва, то е поради на човешкия фактор. На нас безусловно всичко ни е обезпечено, тъй че би трябвало да върнем образа на " Лудогорец " подобен, какъвто е бил ".

По думите му идният мач с " Марибор " дефинира целия сезон, а даже и дълготрайното развиване на тима. " Тези футболисти, които са извънредно качествени, имат потребност да играят огромни мачове в Европа. Те няма по какъв начин да се задоволяват единствено в българското състезание. Участието ни в Европа не е единствено въпрос на пари, а и на авторитет. Въпрос е на прецизен миг да обиграваме този нов тим, който се опитваме да градим, тъй като той има доста огромен капацитет и вие след време ще го видите, помнете ми думите. Просто би трябвало да се създадат нужните фини настройки, с цел да може " Лудогорец " да бъде тимът, който продължава да носи популярност на България в европейските шампионати ", добави Петричев.

Без спекулации

Още в първите си думи пред " Диема спорт " Петричев посъветва медиите да не спекулират с имена на треньори, защото решението за промяната е взето преди малко и към момента не е говорено с други експерти.

Макар да е първенец в последните осем години и съвсем всеки сезон да играе в групите на Шампионската лига или Лига Европа, " Лудогорец " постоянно сменя треньорите си. Клубът направи два несполучливи опита с чужденци, само че и в двата случая - Бруно Рибейро и Пауло Аутуори, бяха мимолетни.

Интересно е какъв ще бъде ходът на клуба този път.

Начело на състава Стойчо Стоев записа 14 победи, 10 равенства и четири загуби, като изведе " Лудогорец " до купата. Този сезон тимът отпадна още на старта в предварителните кръгове в Шампионската лига, а в този момент играе нерешително и гостува на " Марибор " след 0:0 с човек повече в Разград.

Акцент отвън резултатите беше абсурдът с Марселиньо. Стоев беше подсилен от управлението в решението си натурализираният бразилец да бъде изваден от групата поради проблемите с държанието си. Но макар че треньорът съобщи, че до момента в който е на поста, полузащитникът няма да играе, преди две седмици Марселиньо се завърна в игра.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР