Да се махнат паветата по столичния бул. Цар Борис III

...
Да се махнат паветата по столичния бул. Цар Борис III
Коментари Харесай

Спаси София иска асфалт по Цар Борис III, паветата на склад

Да се махнат паветата по столичния бул. " Цар Борис III " и да се заменят с асфалт, упорстват от Спаси София. 

Паветата не са подобаваща настилка за булеварди с толкоз съществено придвижване, защото подвигат звук и са източник на замърсяване и тиня, изясняват от организацията. 

Активистите считат, че положението на булеварда е трагично поради, че той е входно-изходна артерия за столицата и един от най-натоварените в града. Паважната настилка, множеството пропадания и дупки, както и неприятното осветяване са освен неприятна панорама, само че и причина за произшествия. “Основен приоритет за Столичната община би трябвало да бъде цялостен ремонт на бул. Цар Борис III, включващ премахването на паважната настилка и замяната ѝ с асфалтова. Смятаме ремонтът за наложителен и ще се борим той да се заложи в бюджета и да се осъществя още през 2020 година, съобщи Борис Бонев от Спаси София.

“Паветата би трябвало отговорно да се съхраняват и да се употребяват за улиците в центъра, по площадите и пешеходните зони, където да допълват историческия дух на столицата, само че те основават проблеми по натоварените булеварди ” - споделят от Спаси София.

Множеството произшествия пък демонстрират и сериозен проблем с пътната сигурност на булеварда. За да се усъвършенства тя, от гражданската организация оферират слагането на камери за скорост, измерващи освен настоящата, само че и междинната скорост по булеварда.

“Трябва да се създаде и зелена вълна, настроена за 50 км/час, с което бързото каране ще бъде в допълнение обезсмислено, само че в същото време придвижването ще бъде улеснено. В допълнение, на пешеходните пресичания би трябвало да се изградят и защитни острови за изчакване, което е потвърдена мярка за възстановяване на сигурността, добави Гергин Борисов от Спаси София.

Освен нов асфалт, планът за нова визия на бул. Цар Борис III наложително би трябвало да включва и ремонт на локалните платна, осветлението, тротоарите и велосипедната алея. Според деятелите, булевардът има капацитет да бъде извънредно прелестен и по който да се пътува комфортно и безвредно, без значение дали се употребява градския превоз, автомобил или велосипед.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР