Да се каже, че орехите са питателна храна е малко

...
Да се каже, че орехите са питателна храна е малко
Коментари Харесай

Суперхрана, която перфектно почиства кръвоносните съдове

Да се каже, че орехите са питателна храна е малко и даже би подценило кчествата на тази супер храна. Орехите обезпечават здравословни мазнини, фибри, витамини и минерали - и това единствено е началото на дългия лист от изгоди, който те и дават на нашето здраве. Всъщност ползата към орехите е толкоз огромен, че за последните 50 години учените и специалистите от промишлеността се събират годишно в Калифорнийския университет Дейвис, на специфична конференция, отдадена на орехи, с цел да разискват най-новите проучвания в региона на здравето, свързани с ядките.

Редовната консумация на орехи или орехово масло доста понижава риска от развиване на сърдечен удар и защищава от инфаркт. Едно изследване сподели, че четири часа след консумация на шепа орехи равнищата на холестерола в организма понижават и гъвкавостта на кръвоносните съдове се усъвършенства, което способства за по-добър кръвоток.

В резултат на изследване, което разкри изгодите от орехите и ореховото масло за сърцето, се оказа, че постоянната приложимост на този артикул защищава от сърдечно-съдови болести, написа турският вестник Sozcu.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР