Да се изготви Национална енергийна стратегия, апелира председателят на Асоциацията

...
Да се изготви Национална енергийна стратегия, апелира председателят на Асоциацията
Коментари Харесай

Браншова организация: Изготвянето на Национална енергийна стратегия е стъпка към запазване на работните места на над 100 000 души


Да се изготви Национална енергийна тактика, моли ръководителят на Асоциацията на топлофикационните сдружения в България (АТДБ) Кремен Георгиев. По думите му това е значима стъпка за развиването на българската енергетика и запазването на работните места на над 100 000 души, заети в мините и централите. Според Георгиев е належащо в изработването на документа да се включат специалисти от всички области, с цел да бъде аргументиран механически, софтуерно и стопански.

Той цитира мнение на обединяване " Анти 40% ", според което Националната енергийна тактика би трябвало да обгръща 40-годишен интервал. Георгиев обосновава дългия интервал с нуждата от съществени вложения, чието осъществяване изисква доста време. " В Националната енергийна тактика би трябвало да се плануват и дейности за задържане на младежите по родните им места ", предлага специалистът.

По думите му планът въглищните мощности да бъдат в сезонен запас е неосъществим.

" Това предложение е направено от хора, които не знаят нито какво е да се трудиш в мините, нито в ТЕЦ-овете. Мнозина си показват, че миньорите копаят с кирки и лопати и извозват въглищата с вагонетки, само че са надалеч от действителността. В мините работят инженери, техници, експерти с опит, които ръководят модерни, големи, високопроизводителни багери, самосвали, булдозери, челни товарачи и други. От някои от мините добитите въглища се транспортират с десетки километри по гуменолентови транспортьори и електрифицирани жп влакови сформира. Персоналът на мините е висококвалифициран и не може да бъде сезонен. Същото важи и за ТЕЦ-овете. Висококвалифициран личен състав ръководи огромни уреди, които няма по какъв начин да се стопират и пускат непрестанно ", счита Георгиев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че решенията би трябвало да се взимат взаимно с специалисти от всевъзможни области, а не на мрачно и в осъществяване на интереса на дребна група.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР