Да се издаде забрана на Мадона да прекрачва границите на

...
Да се издаде забрана на Мадона да прекрачва границите на
Коментари Харесай

Ротердам гони Мадона от територията си за Евровизия 2020

Да се издаде възбрана на Мадона да прекрачва границите на Ротердам в деня на огромния край на Евровизия следващата година – такова предложение бе обещано по време на разискването на формалната оферта, която градът внася, с цел да кандидатства за домакинство на песенния конкурс.

Искането бе отправено от политици, които обосноваха концепцията си с думите, че певицата "представлява риск за публичния ред и сигурността и подхранва антисемитизма “. До това се стигна, откакто Мадона пя на Евровизия в Тел Авив тази година, а на сцената двама от танцьорите й се появиха с флаговете надлежно на Израел и Палестина.

Според импортирания иск, където частта със знамето на страната хазаин не е упомената, „ развяването “ на палестинския байрак е „ знак за отхвърлянето на Израел “. Самата Мадона все още не е изявявала съответно предпочитание да се яви на Евровизия и следващата година. Ротердам, чиято градска администрация в последна сметка отхвърли предлагането, също към момента не е посочен за хазаин за 2020 година, макар че се счита за любимец.

След триумфа на Дънкан Лорънс през този месец май, общо осем холандски града обявиха желанието си да аплайват за провеждането на състезанието. Това бяха Амстердам, Ротердам, Арнем, Утрехт, Маастрихт, Леуварден, Ден Бос и Хага. Впоследствие три града, в това число и столицата, се отхвърлиха, а все още по всичко проличава, че конкуренцията е най-вече сред Ротердам и Маастрихт.

И двата града се чака да влагат по 15 милиона евро в организирането на песенния конкурс идната пролет. Нещо повече, съгласно офертата на Ротердам средства ще бъдат в допълнение събирани както посредством спонсори, по този начин и посредством краудфъндинг (финансиране от публиката).

Междувременно Холандия провежда и софтуерен конкурс по отношение на Евровизия 2020. Целта му е да се усили ангажираността на феновете онлайн, както и да се усъвършенства самото наличие, обвързвано с огромното събитие, което се разгласява в интернет. До финала на надпреварата за нововъведения могат да доближат три компании, излиза наяве от разпоредбите, като всяка една от тях би имала шанса да завоюва финансиране в размер на 35 хиляди евро за развиването на продукта си.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР