Да се храниш здравословно е една нелесна задача в днешно

...
Да се храниш здравословно е една нелесна задача в днешно
Коментари Харесай

Здравословните храни, които не са добри за нас

Да се храниш здравословно е една нелесна задача в днешно време.

Да, по магазините е цялостно със здравословни и био храни, само че първо този „ начин на живот “, изключително в България, не е по джоба на всеки и второ – даже да беше, забързаното всекидневие, яденето на крайник или пред компютъра в офиса много затруднява воденето на здравословен метод на живот.

Вижте кои са най-хубавите комбинации от храни за здравето

Въпреки това доста от нас се стремят да трансформират нездравословните си хранителни привички, да лимитират нездравословната храна и да я заменят със здравословна опция.

Много хора заменят елементарната готварска сол с хималайска, прясното краве мляко с бадемово, купуват си храни без глутен и прекарват повече време пред био щандовете в магазина.

Във видеото горе разберете 5 невероятни съвета за намаляване

В устрема си да се храним здравословно обаче постоянно прекрачваме границата и си вредим, вместо да си оказваме помощ.

Понякога здравословните избори, които вършим се оказват не толкоз здравословни. Ето няколко образеца по тази причина:

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ, КОИТО НЕ СА ДОБРИ ЗА НАС В ГАЛЕРИЯТА

Фрешове

Когато изцедим сока на свежи плодове и зеленчуци убиваме всички фибри в тях и по този метод отстраняваме основната съставна част, която би ни карала да се усещаме сити до идващото хранене.

11 метода по какъв начин да измененията тялото си без диета

Това, което оставяме, е захар – много захар. Много захар и малко протеини са съвършената рецепта за неприятно въодушевление, приливи на апетит и малко сила.

Кокосово масло

Кокосовото масло е съвсем идентично със зехтина по калорийна стойност и наличие на мазнините.

За разлика от зехтина, който в една супена лъжица съдържа 1 грам наситени мазнини и повече от 10 грама здравословни моно- и полиненаситени мазнини, една лъжица кокосово масло съдържа 12 грама наситени мазнини и единствено 1 грам от здравословните.

Много хора не знаят какъв брой калории би трябвало да одобряват ежедневно

А за какво да заобикаляме наситените мазнини? Защото са свързани с високите равнища на холестерола и могат покачат риска от Диабет вид 2.

Белтъци

Модерно е да се заобикаля яденето на жълтъците на яйцата за сметка на техните белтъци. Причината – питателните специалисти считат, че жълтъците покачват равнищата на холестерола ни.

Това е по този начин, само че би имало значение за хората, които в действителност имат висок холестерол, а множеството от нас, които се стремят към здравословен метод на живот, не са измежду тях.

5 храни, които би трябвало да включите в менюто си

Оказва се още, че по този начин или другояче, в случай че нямаме висок холестерол, ограничението на храните с високо наличие на холестерол, няма да повлияе на равнищата му в кръвта ни.

Обезмаслени артикули

Масово публикувано е вярването, че обезмаслените артикули са по-здравословни за тялото ни, само че изследване, траяло осем години, в което са взели присъединяване над 50 000 дами, твърди тъкмо противоположното.

Ето по какъв начин да ускорите метаболизма

Тези дами са се подложили на диета с обезмаслени артикули. Това не понижава риска от рак на гърдата, рак на дебелото черво или сърдечни болести. Освен това тези дами съвсем не понижават тежестта си.

За още вести и забавни материали харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Четете още:

Вижте до какво води постоянното пропускане на закуската

Най-честите неточности в битката против огромното коремче
СПОРТ Гришо почна годината с триумф над някогашен номер едно в света! Всичко или нищо: Барса даде офертата за Коутиньо, каква е тя? Декември 2017: Горещ месец в БГ-футбола и още по-горещи жребии
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР