Да се храним здравословно е много важно. Не защото е

...
Да се храним здравословно е много важно. Не защото е
Коментари Харесай

Кои са най-нездравословните храни

Да се храним здравословно е доста значимо. Не тъй като е съвременно, а тъй като по този метод тялото ни ще бъде по-здраво и ще се усещаме доста по-добре.

Ето за какво ще разгледаме някои храни, които са в действителност нездравословни и е добре да изключим от менюто си.

Диетични питиета

Ако предпочетем безалкохолното, което пием да бъде диетично, с цел да запазим фигурата си, то това не е доста несъмнено, че ще се случи. Според Eat This, Not That!, диетичните питиета съдържат изкуствени подсладители и оцветители, които ни вредят.

Повечето сходни питиета имат в себе си аспартам, който пък усилва равнищата на глюкозата, претрупват черния дроб и предизвикват превръщането на остатъка в мазнини. Не доста здравословно, нали?

Дълбоко замразени артикули

Може да са доста комфортни, тъй като ги мятаме в тигана или фритюрника и стават подготвени за минути, само че и те си имат измама. Пържени калмари, лучени кръгчета и какво ли още не. Звучи вкусно, само че сходен вид храни са с високо наличие на мазнини и калории.

Ако въпреки всичко ни се наложи да хапнем нещо сходно, то доста по-добрият вид е да го изпечем, а не изпържим.

Бутилирани смутита

Смутита са супер старт на деня, само че единствено, в случай че са приготвени на момента. Купуването на сходна напитка, само че бутилирана не е изключително рационално.

Хранителните свойства на множеството от тях доста бързо изчезват и остават единствено захарта и калориите.

Кафяв ориз

Знаем, че по принцип кафявият ориз не попада в листата с нездравословните храни, а даже в противен случай. Това, за което би трябвало да внимаваме в него, е наличието на арсен.

Ако ядем прекомерно постоянно и по-много кафяв ориз, е добре да променим това. Защото продължителното приемане на арсен усилва риска от рак на кожата или дробовете.

Сосче

Не всички сосове са нездравословни, само че барбекю сосът прави изключение. Може да е апетитен, само че в него има извънредно доста захар и подсладители. Според уеб страницата, единствено в две супени лъжици сос се съдържат 15 грама захар. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР