Да се говори за здравна тема, като проблемите на черния

...
Да се говори за здравна тема, като проблемите на черния
Коментари Харесай

Черният дроб не боли, но говори

Да се приказва за здравна тематика, като проблемите на черния дроб, по забавен и дразнещ смяна метод, не е лека задача – с нея се заеха дамите от Triple E.Y.E Project – Елена Розберг, Ива Дойчинова и Евелина Павлова. С ясната цел да слагат тематиката за грижата за този орган в дневния ред на българина, те поканиха шест известни и обичани персони, с които приказват „ Черно на бяло “ за навиците, стандартите в нашето общество и пътя към смяната.

Защо тъкмо черният дроб? Кампанията е предизвикана от плашеща статистика, която сочи, че 80% от хората, които не са правили никакви проучвания за положението на органа, НЕ са склонни да проведат такива и в бъдеще. 58% от българите не са изследвали черния си дроб, а 68.7% показват неналичието на съответни недоволства като причина за това. Малко хора знаят, че черният дроб не боли.

Появата на недоволства е сигнал за доста напреднал развой на заболяване. В същия миг най-големият вътрешен орган преработва (и надлежно се поврежда от) всичко, което влиза в човешкия организъм. Изпълнява над 500 есенциални функционалности в организма и може да се регенерира. Грижата за черния дроб стартира с вниманието каква и какъв брой храна изразходване, дали спортуваме и използваме алкохол и медикаменти. Това най-често значи смяна в метода ни на живот, което се оказва и най-трудната задача. Ива, Елена и Евелина оферират друг прочит, тъй като смяната постоянно идва поради образеца на персони, на които се възхищаваме.

Така с началник Петър Михалчев те беседват за премереността и хранителния режим, а Христо Мутафчиев споделя своя взор по тематиката за алкохола и актьорските среди. В интервютата “Черно на бяло “ се включва и надарената Силвия Петкова, като предан експерт и родител, който постоянно се раздира в забързаното си всекидневие. Прекрасен образец за смяната в метода на живот дава Митко Кърнев от една от най- сполучливите български групи Д2, а психотелесният терапевт Мадлен Алгафари споделя какво е въздействието на мислите върху здравето и за какво е значима грижата за душевното и физическото положение на човек. За край дамите беседват „ Черно на бяло “ с чаровния парапланерист Веселин Овчаров, който зад дълбоките си сини очи крие доста сериозна история, обвързвана с черния си дроб. Интервютата „ Черно на бяло “ ни допират до персоналния свят на тези обичани лица, с цел да ни накарат да се замислим какво желае да ни каже нашият черен дроб. Видеата, както и задачите аудио изявленията ще бъдат споделени се споделят на tripleeye.bg, в подкаст, както и в каналите на Triple E.Y.E Project в YouTube и Facebook
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР