Да се форсират процедурите по строителството на Софийския околовръстен път

...
Да се форсират процедурите по строителството на Софийския околовръстен път
Коментари Харесай

Ускоряват процедурите по строителството на Околовръстния път в София

Да се форсират процедурите по строителството на Софийския околовръстен път сред бул. „ България “ и автомагистрала „ Струма “. Затова се договориха на работна среща министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков и основният проектант на София арх. Здравко Здравков.

В нея участваха още заместник-министър Поля Занева Димитрова, инж. Десислава Паунова – член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ), Юлия Ивкова – шеф на политическия кабинет на министър Шишков, специалисти от Министерството на районното развиване и благоустройството, АПИ и Столична община.

Срещата бе по самодейност на министър Шишков, който още преди дни анонсира потребността от ограничения за пускане на плана като значим приоритет за разрешаване на транспортните проблеми на София.

Участниците в диалога разискаха постигнатото досега, както и стъпките, които би трябвало да се подхващат, с цел да се стигне до действителното създаване на югозападния обход на столицата. Министър Шишков акцентира, че е основно да се одобряват подробните устройствени проекти за трасето и да се откри ново техническо решение за връзката на околовръстното шосе с автомагистрала „ Струма “.

Подчертана бе и значимостта планът да подсигурява отличната синхронизация с градската среда, съобразявайки се с всички нужни механически условия за линиите на градския превоз, велоалеи, пешеходни трасета, връзките към другите квартали, сигурността и спокойствието на жителите, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

„ Заедно със Столична община ще проверим наличните механически планове и документи и ще спомагаме за нужните съгласувания с другите институции, с цел да опитаме да приемем подробните устройствени проекти в най-кратки периоди “, сподели арх. Шишков.

В рамките на срещата бяха коментирани и механически елементи към строителството на автомагистрала „ Европа “ на територията на Столична община.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР