Да се даде точно определение на автосервизната дейност, както и

...
Да се даде точно определение на автосервизната дейност, както и
Коментари Харесай

Браншово сдружение в Русе настоява автосервизите да излязат на светло

Да се даде тъкмо определение на автосервизната активност, както и да се уточни къде може да е на сервиз един автомобил, както и кой може да го ремонтира - това е главното искане на съдружие " Сервизи за качество в автомобилния ремонт " в Русе, заяви Валентин Петров, който е негов представител, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му в Русе сервизите на ярко - т.е., тези, които дават отговор на условията и съблюдават законите, не са повече от 10-15 %. Според Петров всичко останало е гараж или склад, т.е. постройка, която не е с сходно предопределение.

" Имахме доста срещи с депутати, с институции. Внесохме през 2014 година предложение за нов проектозакон, където автосервизната активност да бъде лицензионна активност, където всеки, който я упражнява, да дава отговор на избрани условия и условия - за подготовка, за отстояване на сервиза от жилищни здания, за екология, за условия на труд ", сподели Петров.

По думите му законопроектът не бил признат тогава, а повода била политическа воля, която липсвала и в последните години.

Петров взе участие през днешния ден в среща, която е част от акцията на КНСБ " Сивото убива ". По време на срещата уредниците от синдиката изнесоха данни, че 80 на 100 от автосервизите в България работят в сивия бранш. Не дават гаранция за ремонта на автомобила, а по този начин заплашват сигурността на пътуващите в него.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР