Да се анулира визата за ремонт и реконструкция на стадион

...
Да се анулира визата за ремонт и реконструкция на стадион
Коментари Харесай

Проблем с реконструкцията на Българска армия, поискаха анулиране на визата

Да се анулира визата за ремонт и реорганизация на стадион " Българска войска " в Борисовата градина. Това изиска общинският консултант арх. Борислав Игнатов в запитване до кмета на София Йорданка Фандъкова в края на сесията на СОС през вчерашния ден, заяви stolica.bg.

Визата бе издадена през септември 2019 година от НАГ на Столична община. До издаването на документа се стигна след гледище и на спортния министър Красен Кралев.

" Да, ремонт може да се извърши на действителен състезателен обект, само че не и реорганизация, защото това значи смяна на структурата на действителен обект ", изясни архитектът.

" Запазването на оборудванията се позволява единствено с Подробен устройствен план. Самото издаване на виза може да бъде единствено за ремонт, който не разрешава смяна на реорганизация. В издадената виза има противоречие и визата да се анулира ", сподели арх. Игнатов.

Той разяснява, че за такова решение за опазване или незапазване на спортно решение се взема с 3/4 от Столичния общинския съвет.

Борисовата градина няма Подробен устройствен план, а единствено план, който през лятото на 2019 година мина през две публични разисквания и би трябвало да се преработи. Едно от предложенията за смяна в плана бе точно за реорганизация на ст. Българска войска в рамките на съществуващия стадион. efbet Лига 24 кръг, събота 7 март  ЦСКА-София 2:0краен резулат  Берое
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР