Да създадем споделено бъдеще в един натрошен свят - това

...
Да създадем споделено бъдеще в един натрошен свят - това
Коментари Харесай

Започва Световният икономически форум в Давос, ето и ключовите участници

" Да създадем споделено бъдеще в един натрошен свят " - това е тематиката на тазгодишния Световен стопански конгрес (WEF) в швейцарския град Давос.

Традиционно, събитието ще събере представители на световния бизнес хайлайф, специалисти в разнообразни професиоанлни полета, държавници, политически водачи, лица от филмовата промишленост, носители на Нобелови награди. Хиляди делегати към този момент идват в швейцарския курортен град. 

Форумът ще се състои сред 23 и 26 януари. Сред представителите тази година ще бъде американският президент Доналд Тръмп , предава Гардиън. Очаква се изявлението на Тръмп да притегли интернационалното внимание. Това ще бъде първата аудиенция на президент на Съединени американски щати на форума от 18 години. Смята се, че Тръмп ще употребява присъщата си реторика в жанр " Америка преди всичко ", с цел да прокара водещите си възгледи като тези за свободната търговия и глобализацията. 

Ще взе участие и министър председателят на Индия Нарендра Моди . Той ще бъде първият индийски министър председател, който ще направи тирада в Давос от две десетилетия. Моди ще призове интернационалния бизнес хайлайф да влага в страната му. Неговата тирада ще бъде на следващия ден сутринта. Основното му обръщение се чака да бъде  " Индия е отворена стопанска система, която търси световни вложения ". 

Сред участниците в програмата е и английският министър председател Тереза Мей . Тя ще се изкаже на следващия ден следобяд и ще се срещне с други международни водачи " зад кулисите ", в хода на подготовката на Брекзит. Очаква се обаче да не успее да се види с Тръмп, за който се твърди, че отхвърля английските предложения за насрочване на среща. 

Сред звездите от шоубизнеса ще взе участие актрисата Кейт Бланшет . Носителката на две награди " Оскар " ще получи кристална премия на Световния стопански конгрес за приноса й към осведомяването на света за световната бежанска рецесия. Тя се чака да каже на делегатите да бъдат солидарни с 65-те милиона бежанци по света, които са били принудени да изоставен домовете и страните си. 

Предвидено е да взе участие и френският президент Еманюел Макрон . Той е любим на WEF, откакто победи на изборите в страната си популистката Марин льо Пен. Макрон ще даде специфична тирада в сряда вечерта. Това ще бъде късмет да прокара визията си за сполучлив Европейски съюз, учреден на по-тясната интеграция сред страните, икономическите промени и свободната търговия. 

Сред другите известни участници се включва новият водач на Зимбабве Емерсън Мнангагуа , който застана на мястото на Робърт Мугабе, Уийни Бянюма - основният изпълнителен шеф на английската Oxfam, Ал Гор, Малала Юсафзай.

За първи път в 48-годишната си история форумът в Давос ще бъде председатеелстван от напълно женски екип. В екипа се включва и Шарън Бъроу - генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР