Да реагирате на детето в дадена ситуация, означава, че срещате

...
Да реагирате на детето в дадена ситуация, означава, че срещате
Коментари Харесай

С реакция или с емпатия - как да се отнасяме към децата?

Да реагирате на детето в дадена обстановка, значи, че срещате неговото мощно прочувствено държание с вашия мощно прочувствен отговор. Те крещят, тъй че и вие влизате в диалога с крещене.
От друга страна, когато методите с емпатия, това разрешава на детето ви да изрази още повече страсти, хрумвания и усеща, без да бъде подложено на критика, да се усеща засрамено или отговорно. Ако детето ви се усеща смутено, тъй като нещо не му се коства почтено, оставете го по този начин и изразете емпатия.
Няма потребност да се чудите какво да обяснявате или да се пробвате да решите казуса, написа obekti.bg.
ДА, ТОВА НЕ Е ЛЕСНО.
Доста сложна идея е за доста родители. Да отвърнете с емпатия на пръв взор може да ви наподобява неефективно, пасивно или прекомерно толерантно. Но в дълготраен проект ще ви се отплати фантастично.
Децата ви ще се научат, че е безвредно да показват мислите и възприятията си, ще ви имат доверие, че ще съумеете да ги преведете през по-големите прочувствени стихии, а вие ще усетите по-малко напрежение от мигновената ви интервенция в всякакви обстановки.
Ето няколко образеца за начало, с които може да опитате да свикнете с концепцията:
Вместо: " Престани да ревеш незабавно! ", пробвайте: " Разстроен си, искаш ли прегръдка? "
Вместо: " Ако двамате не спрете да се карате, обръщам колата и се връщаме у дома! ", пробвайте: " Спирам за малко. Когато в колата стане безшумно, ще тръгнем отново. "
Вместо: " Ооо, неее! Пак ли си разля сокааа! ", оптитайте: " Опааа, хайде в този момент да вземем парцала и да почистим тази каша. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР