Да развиете емпатия към партньора си означава наистина да разберете

...
Да развиете емпатия към партньора си означава наистина да разберете
Коментари Харесай

Емпатията: Най-пренебрегваният начин да се влюбите отново

Да развиете емпатия към колегата си значи в действителност да разберете какъв е в действителност той и какъв е животът за него.

Емпатията не е някаква мистична мощ. Това не е магия, вътрешен глас или просто „ топлите мъхчета “. И не се заблуждавайте, емпатията не е четене на мисли. Но може просто да е идващото най-хубаво нещо в връзките ви.

Голямото предизвикателство в интимните връзки е, че колкото и обич да има, няма гаранция, че сътрудниците ще могат да си мислят, че са „ сродни души “. Ако вие и вашият сътрудник не се чувствате доста свързани, помислете какъв брой решаваща е съпричастността за вас, с цел да изпитате богатото възприятие за наново свързване.

Емпатията: Силен инструмент за възобновяване на любовта

Емпатията е мощен инструмент за задълбочаване на прочувствените връзки и възобновяване на взаимоотношенията. Да се влюбите още веднъж в колегата си изисква композиция от прочувствена неприкритост, накърнимост и дейни старания за възобновяване на връзката.

За да осигурите силата на емпатията за подсилване на връзката ви, пробвайте следните препоръки:

Слушайте интензивно. Отделете време, с цел да изслушате в действителност гледната точка на колегата си и се пробвайте да разберете възприятията му, даже и да не сте съгласни с него. Повторете това, което са споделили, с цел да сте сигурни, че ги разбирате вярно.

Не осъждайте . Избягвайте да вършиме прибързани изводи или да вършиме догатки по отношение на претекстовете или желанията на вашия сътрудник. Вместо това се концентрирайте върху думите и дейностите му и поискайте обяснение, в случай че не сте сигурни.

Покажете накърнимост. Споделяйте възприятията и прекарванията с колегата си, даже да ви е мъчно или неловко. Това ще им помогне да ви видят като същински човек със личните си страхове и неустановеност.

Демонстрирайте съчувствие . Покажете на колегата си, че ви е грижа за неговото благоденствие и сте подготвени да го подкрепяте в сложни моменти. Предлагайте поощрение и актове на добрина, с цел да демонстрирате любовта и привързаността си.

Защо аз би трябвало да правя цялата тази работа?

Може би се питате: „ Защо аз би трябвало да съм този, който води с емпатия за възстановяване на нашите връзки? “. Помага да се гледа на емпатията като на „ прочувствено лепило “ за двойките. В допълнение към лепилото, което свързва, можете да мислите за емпатията като за мост, който свързва единия сътрудник с другия. Връзката на мощното схващане, която изграждате с колегата си, е двупосочна. Това значи, че емпатията поражда емпатия. Колкото повече давате, толкоз по-вероятно е да я получите.

Да бъдеш съпричастен е най-хубавият метод да преодолееш пропастта сред разликите ви. Този мост, когато е здрав, може да устои на неизбежните ударни сили на напрежението върху връзката, в това число условията на децата, времето, работата, финансите и различен напън. В една в действителност взаимна интимна връзка, което значи партньорство на споделено схващане, сътрудниците се подтикват и зареждат с сила посредством откровено състрадание един към различен.

Някои последни мисли

Емпатията ни разрешава да се свържем с нашите сътрудници на по-дълбоко равнище, защото можем да забележим нещата от тяхната позиция и да потвърдим страстите им. Освен това ни оказва помощ да поддържаме връзка по-добре, защото можем да изразим личните си страсти и потребности по метод, който е оправдателен и съчувствен.

Демонстрирането на емпатия към нашия сътрудник основава чувство за сигурност и сигурност във връзката. Нашият сътрудник се усеща свестен и признат, изграждайки доверие и укрепвайки връзката ни. Тази прочувствена връзка е в основата на една любяща връзка. Освен това емпатията ни оказва помощ да отговорим на потребностите на колегата си по подкрепящ и грижлив метод. Позволява ни да осигурим комфорт и убеденост, когато сътрудникът ни минава през сложен миг и да честваме с него, когато реализира нещо ужасно.

В резюме, емпатията е жизненоважен съставен елемент в построяването и поддържането на любяща връзка. Тя предизвиква прочувствената връзка, връзката, доверието и поддръжката, всички съществени детайли за едно здравословно и пълноценно партньорство.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР