Да работиш от уюта на собствения си дом може да

...
Да работиш от уюта на собствения си дом може да
Коментари Харесай

Дали да не работя от вкъщи?

Да работиш от уюта на личния си дом може да наподобява като недостижима фантазия, само че за от ден на ден хора по света това се трансформира в действителност.

Хората към този момент не желаят да си губят времето с дълготрайно шофиране или пътешестване до работно място. Всъщност, нови изследвания в Съединени американски щати демонстрират, че цели 25 от чиновниците, които напущат работа, показват като една от съществени аргументи за своето решение отдалечеността на работното им място. Именно затова доста от хората, които сега си търсят работа, се оглеждат за предложения, които оферират гъвкави условия и най-много опцията за работа от у дома.

И по този начин, дистационно или действително работно място - кое е по-добре, за служителя, за работодателя?

Хората, които работят от у дома, са по-продуктивни от тези, които работят от офис

Австралийската платформа Airtasker, която разрешава намирането на хора за осъществяването на персонални задания или домакинска работа, неотдавна организира прочуване, в което интервюира 1 004 чиновници на цялостно работно време за ежедневните им отговорности и за успеваемостта, с която ги извършват. Малко повече от половината от респондентите в това проучване са декларирали, че прекарват по-голямата част от седмицата, работейки от у дома. Проучването е открило следните резултати:

Служителите, които работят от у дома, си взимат отмора от работата приблизително по 22 минути дневно, до момента в който хората, работещи от офиса, отделят по 18 минути за същото. Първите също по този начин работят приблизително 1,4 дни повече на месец, или 16,8 дни на година.

Работещите от офиса споделят, че бездействат към 37 минути дневно, изключвайки времето за обяд и други общоприети почивки. Техните сътрудници, които работят от у дома, настояват, че дневно имат приблизително 27 минути, в които са непродуктивни.

Когато става въпрос за запазването и фокус върху работата, разликите са минимални – единствено 8% от работещите от у дома и 6% от тези, които се трудят от офиса, изпитват усложнения с това да останат съсредоточени върху ежедневните си отговорности.

Най-добрия метод да бъдете продуктивни, когато работите от у дома

От тези данни излиза наяве, че, че хората, които работят от вкъщи си, са по-продуктивни, само че каква е тяхната загадка за техния триумф? Проучването демонстрират, че в действителност няма такава – привички и поведенческите модели на двете групи чиновници не се разграничават по нищо. Всъщност, те споделят едни и същи визии и за нещата, които им оказват помощ да бъдат продуктивни в работата:

Цели 37% от интервюираните споделят, че късите, само че чести почивки, са от сериозно значение за поддържането на висока работливост през целия ден.

Една трета от респондентите настояват, че ясно дефинираното работно време им оказва помощ да концентрират върху работата.

30 % споделят, че употребяват описи със задания, с цел да бъдат по-ефективни в работата си.

Може би по-интересният резултат в тази ситуация е този, че 50% от хората, работещи от у дома, желаят да работят за себе си, вместо да изкачват корпоративна стълбица в някоя компания, до момента в който други 21% към този момент са постигнали тази си фантазия.

Предимствата на работата от вкъщи

Всички вършим това, което се изисква от нас, с цел да бъдем сполучливи в работата си. Колко от нас обаче знаят какъв брой време и средства им коства всекидневното пътешестване до работното място? Според същото изследване на австралийската платформа Airtasker, интервюираните хора икономисват по 4 523 $ на година за гориво, когато работят от у дома. Те също по този начин водят по-здравословен метод на живот, защото имат повече време за извършения и за готвене.

Разбира се, сходно на всичко в живота, работата от вкъщи има и дефекти – цели 29% от работещите от у дома споделят, че изпитват компликации да подържат добър баланс сред професионалния и персоналния си живот.

Не би трябвало обаче да приемате всичко казано дотук като съвет да напуснете работа и да започнете да работите да търсите предложения, които ви дават опцията да си седите у дома. Когато избирате кариерата, която да следвате, би трябвало да знаете, че тя върви и ръка за ръка с съответен метод на живот, който от време на време включва работа от офис и дълги пътувания до работното място. Избирайте деликатно, с цел да сте сигурни, че работата и персоналния ви живот ще бъдат във естетика. 

....................

Марсел Шуантес , създател на Leadership From the Core, за Inc.com

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР