Да работи за осигуряване на общ дневен ред в Европа

...
Да работи за осигуряване на общ дневен ред в Европа
Коментари Харесай

Меркел обеща да работи за общ европейски дневен ред между Германия и Полша


Да работи за обезпечаване на общ дневен ред в Европа на Германия и Полша даде обещание при визитата си във Варшава канцлерът Ангела Меркел, само че означи, че това ще изисква тактичност и предпочитание за компромис, заяви БНР.

Германия и Полша към момента имат различия по миграционната политика, водена от Меркел, и по планувания нов газопровод от Русия до Германия, който ще заобикаля Полша.

Европейският съюз на собствен ред подлага на критика държавното управление във Варшава за подхванатите промени в правораздаването, които съгласно мнозина подкопават върховенството на закона.

Полският министър председател Матеуш Моравецки разгласи, че с немския канцлер са разискали и въпроса за корав и освен алегоричен отговор на отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия. Договорено е въпросът да бъде дискутиран на срещата на водачите от Европейски Съюз на 22-23 март.

Меркел удостовери солидарността си с Англия, само че се въздържа да упрекна непосредствено Русия за нападението, означават осведомителните организации.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР