Да продаваш видеоигри е сложна задача. Привличането на клиенти и

...
Да продаваш видеоигри е сложна задача. Привличането на клиенти и
Коментари Харесай

Razer закрива онлайн магазина си за видеоигри след по-малко от година работа

Да продаваш видеоигри е комплицирана задача. Привличането на клиенти и преценяването кои заглавия би трябвало да бъдат на промоция изисква усет и самообладание. Razer се опита да направи това и, наподобява, не съумя. Услугата на компанията Razer Game Store, която бе пусната през април 2018-та година, стопира работа в края на този месец.

Новината беше оповестена в уеб страницата на магазина. Razer не посочи за какво подхваща това деяние, потвърждавайки единствено, че то е част от преразпределение на проектите ѝ. Във всички случаи обаче каталогът не е съумял да притегли задоволителен брой клиенти. Razer Game Store разрешава на играчите да получават специфична Razer валута (Razer Gold и Razer Silver), която да разменят за отстъпки на игри и външна страна. Магазинът даже не е предопределен да се конкурира с другите търговци Valve, Ubisoft, EA или Epic. Вместо това той популяризира ключове, които да се задействат в Steam, Uplay и Origin. Всяка покупка ви носи спомагателна валута, която да употребявате след това в магазина.

Razer Game Store ще бъде спрян публично на 28-ми февруари. Компанията поучава да осребрите всички ключове, които сте ги купили, и да се възползвате от всички ваучери, които ще са невалидни след 28-ми. Хубавата вест е, че постоянно ще можете да активирате своите игри, защото Razer предлага артикули за други платформи. Можете да откриете своите покупки и в имейли, изпратени след поръчка. Така че в случай че не затворят и Steam (което надали ще се случи скоро), не сте си изхарчили на вятъра парите.

Razer твърди, че ще търси други способи да предлага заглавия на своите клиенти. Освен това Gold валутата ще остане годна след затварянето на магазина и може би ще се употребява още веднъж в идващите инициативи на компанията.

Razer Game Store излезе през април предходната година с девиза „Купете игри, останете възнаградени!“. Акцентът на каталога беше да се употребява специфичната валута, като по едно и също време с това Razer да предлага атрактивни оферти за игри и аксесоари според от желанията на клиентите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР