Да продаваш сиеста в Испания на пръв поглед звучи също

...
Да продаваш сиеста в Испания на пръв поглед звучи също
Коментари Харесай

Да полегнем преди тръгване

Да продаваш сиеста в Испания на пръв взор звучи също толкоз налудничава бизнес концепция, като да отвориш Starbucks в страната на кафето Италия. И двете обаче са към този момент факт. Starbucks планува да отвори първото си италианско кафене в Милано през 2018 г.) Сиеста (следобедна дрямка) може и да е една от испанските думи с най-топъл банкет в множеството непознати езици, само че истината е, че испанците все по-малко я практикуват. За отворилото неотдавна в бизнес центъра на Мадрид заведение Siesta&Go 32-годишната испанка Мария Естрея Хоро де Инса се въодушевява не от вековните испански обичаи, а от необятната ниша на сходни услуги, които открива по време на пътешестване в Токио. Тенденцията за nap bars (nap e британската дума за сиеста) става все по-популярна в огромни градове като Ню Йорк, Париж, Лондон. Все повече компании, измежду които Ben& Jerry´s,Nike, Huffington Post, към този момент дават опция на чиновниците за сънливост в офиса.

В заведението, което разполага с 19 кревати, човек може да полегне, да си почине или да поспи за малко сред 11 и 19 ч. Не е нужна резервация. Половин час в самостоятелна стая коства 7 евро, а в смесена – 5. В цената са включени чаршафи и одеало за еднократна приложимост, а за продажба се оферират предмети като слушалки, мини дезодоранти и така нататък В Siesta&Go има също таблети, преса, зарядни за мобилни телефони, кафе, интернет. Домакините дават пет минути за " настаняване ", преди да включат хронометъра. Служител персонално буди клиента в посочения от него час.

От Siesta&Go напомнят многото изгоди от късия следобеден сън като нараснала централизация и креативност, по-нисък % на сърдечно-съдови болести, по-високите равнища на виновния за настроението серотонин. Те цитират и изследване на НАСА със 747 водачи, съгласно което тези от тях, които спят 26-минутен следобеден сън, позволяват 34 % по-малко неточности в работата си. Иначе даже за недотам заинтригуваните от чисто техническия резултат от сиестата тя си остава " едно от дребните удоволствия в живота ", споделят създателите на сиеста бара.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР