Да продължаваме да градим бъдещето си в духа на християнските

...
Да продължаваме да градим бъдещето си в духа на християнските
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Да градим бъдещето си в духа на християнските ценности


Да продължаваме да градим бъдещето си в духа на християнските полезности, пожела патриарх Неофит в словото си на Новогодишния молебен в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски ".

Негово светейшество означи, че в първия ден на Новолетието, когато светата Църква празнува празника Обрезание Господне и уважава паметта на един от своите най-велики светци - Василий Велики, "отново сме дружно в храма, с цел да поставим началото на настъпващата 2018 година с молитва към Всеподателя Бога и с признателност за великата Му благосклонност и за всички Негови щедрости към нас, към нашата Църква и свидната ни Родина ".

"Да даде Бог и през 2018 година страната ни решително да продължи по пътя на своя богоблагословен прогрес, а нашата Църква да укрепва още повече в своето богозаповядано единение, в свидетелството си за Христа Разпнатия и за донесеното ни от Него, с Неговото благословено Рождество по плът, наше освобождение и избавление ", уточни негово светейшество.

В началото на Новата година той насочи молитва за здраве, сили, жизненост и безстрашие във всяко положително и богоугодно дело, "с което да украсяваме живота си и да способстваме за добруването на Църквата ни и обичната ни Родина, майка България ".

"Божието благословение и Неговата велика благосклонност да бъдат с всички нас! Честита, мирна и от Бога благословена 2018 година! ", пожела патриарх Неофит.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР