Да присъстваш на гостуване на любимия си отбор е основна

...
Да присъстваш на гостуване на любимия си отбор е основна
Коментари Харесай

Да пробягаш всяко гостуване на любимия си отбор

 Пол Гаскойн на съд за полов тормоз
Да присъстваш на посещение на обичания си тим е съществена част от фолклора на ентусиастите. Скот Кънлиф е почитател на британския Бърнли и също не пропуща всяка аудиенция на " виненочервените ". Интересното е, че той го прави не с кола, трен или друго транспортно средство, а... тичайки.

Всичко стартира с гостуването на Саутхямптън. Шофирайки, би лишило към 5 часа на почитателите на Бърнли да се придвижат. Скот се нуждае от 9 дни с цел да покрие дистанцията от 432 километра. Ако желаете и Вие да се пробвате, това би ви лишило 60 000 калории.  

Всеки път началната точка за Скот е домът на Бърнли " Търф Муур ", а покритото от него разстояние досега се равнява на 45 пробягани маратона в границите на едвам 38 дни. Той възнамерява да пробяга всички визити на любимците си като част от RunAway Challenge.



С ранното свечеряване и рухването на температурите, декември се обрисува да е най-трудният месец за маратонеца. Ланкашърци ще имат три мача в Лондон в границите на 22 дни. На първи декември ще се изправят против Кристъл Палас, а по-късно играят поредно против Тотнъм и Арсенал. Скот ще се прибере у дома в неделя заран след мача с " шпорите ", който е на 15 декември, и още същия следобяд потегля обратно към Лондон за мача с " топчиите ".

" Това е предизвикването ", споделя бегачът пред Би Би Си. " 14 поредни дни в които ще би трябвало да тичам по към 60 километра дневно ".

Той споделя, че лудата му концепция е за възобновяване от посттравматичен стрес в резултат на насилствени спорове, беднотия и бедност, на които станал очевидец до момента в който е бил в Индонезия и Източен Тимор.

Определяйки работата си като " живот на път ", Кънклиф чака на сезона да е покрил 3000 благи и да е събрал 10 000 паунда за своята идея. " Надявам се моята мотивация да помогне и на други обществено-благотворителни начинания. Искам да употребявам опита си, с цел да могат и други да се възползват, а футболът е съвършения метод да обединим хората към тази идея ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР