Да припомним думите на ген. Мутафчийски, че всеки със симптоми

...
Да припомним думите на ген. Мутафчийски, че всеки със симптоми
Коментари Харесай

Проф. Маджаров припомни думите на ген. Мутафчийски

 Да напомним думите на ген. Мутафчийски, че всеки със признаци на ковид би трябвало да се приема като подобен пациент, без значение от теста. Така председателят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров коментира случая с умрелия в Плевен мъж със зной, след отвод на болница да го одобри поради липса на PCR тест и свободни кревати в буферна зона. 

" Недопустимо е кола за спешна помощ да закара човек в болница, а лекарите да го връщат. Става въпрос за неприятна организация в болничното заведение в Плевен "  , сподели още той в утринния блок на Нова телевизия. 

Според него в този момент лечебните заведения имат опция за PCR диагностика при постъпването на всеки пациент.

" Новият бюджет за идната година не е антипандемичен. Ако станем очевидци на този финален бюджет, който ни се предлага сега от Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, системата се чака да бъде мощно натоварена ", счита доктор Маджаров. 

" В София са спрени плановите интервенции ", разкри шефът на БЛС. 

" Смятам, че към този момент няма никакво епидемиологично съображение да бъдат забранявани плановите интервенции и приеми. Тревогата на БЛС е, че ще се случи това, което наблюдавахме пролетта, когато лечебните заведения бяха напълно затворени. Пациентите в страната със болести останаха недиагностицирани и лекувани със забавяне ", разяснява доктор Иван Маджаров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР