Да прекосиш Тихия океан на борда на 12-метрова яхта вероятно

...
Да прекосиш Тихия океан на борда на 12-метрова яхта вероятно
Коментари Харесай

Незрящ японец прекоси с лодка за пръв път в историята Тихия океан

Да прекосиш Тихия океан на борда на 12-метрова яхта евентуално не звучи като нещо непостижимо. Но за незрящият странник - японецът Мицухиро Ивамото , това е достижение, почтено за връх на Гинес, оповестява „ Рашъ тудей “.

52-годишният мъж съумя да сътвори история като прекоси дистанцията от Сан Диего, Калифорния до японския град Фукушима за близо два месеца. Ивамото беше съпроводен от своя другар - американеца Дъг Смитм , с който се редували за навигацията, опъването на платната и вахтата зад руля.
   
 
Публикувахте от в Петък, 19 април 2019 година
Незрящият моряк не скри сълзите си, когато лодката му „ Дрийм уийвър “ беше приветствана от голяма навалица на японското пристанище , след приключването на 14 000-километровото премеждие.

This was Mitsuhiro Iwamoto's second attempt.
— TheJournal.ie (@thejournal_ie)

Ивамото има цялостното право да се наслаждения на момента, откакто предходният му сходен опит през 2013 година се провали , откакто кит удари лодката му край японския бряг. Приключенецът в този момент има цялостното право да запише името си в Книгата на върховете на Гинес , защото е единственият незрящ моряк в историята, прекосил Тихия океан .

Mitsuhiro Iwamoto became the first sightless person to cross the Pacific Ocean by boat
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР