Да преживееш бурята. Така може да бъде описано ужасяващото и

...
Да преживееш бурята. Така може да бъде описано ужасяващото и
Коментари Харесай

Мъж засне как мълния, пада почти в краката му

Да преживееш бурята. Така може да бъде разказано ужасяващото и в същото време изумително прекарване на един норвежец, който стоял единствено на няколко крачки от мястото, на което паднала разрушителна гръмотевица.

38-годишният Даниел Модьол стоял на прага на дома си в Гйерщад, Норвегия, възхищавайки се на приближаващата стихия, когато съвсем в краката му блъснала гръмотевица.

Мъжът излязъл на верандата към задния си двор, решен да снима впечатляващото естествено събитие на видео от добър ъгъл.

На фрагментите, уловени от Даниел, се вижда по какъв начин към него се доближават злокобни тъмни облаци, които закриват небето. С приближаването на бурята, в гората край дома на норвежеца падат мощни мълнии. Секунда по-късно, без предизвестие се чува пронизителен гръм, проблясва пурпурна светлина и дървени парчета се разхвърчават на всички страни.

Огромна гръмотевица пада единствено на няколко крачки от мъжа, който изплашен от случилото се, влиза в дома си.

 Прибрал се на безвредно място, Даниел видял, че ударът е предизвикал претоварване на електрическата мрежи, от което най-близкия контакт е гръмнал.

Когато още веднъж излиза на открито, с цел да види вредите, 38-годишният късметлия вижда, че по дървената му веранда има черни следи от изгаряне, от които към момента се издигат струйки пушек.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР