Да прегърнеш дъщеря си отново след повече от 13 години

...
Да прегърнеш дъщеря си отново след повече от 13 години
Коментари Харесай

Да прегърнеш дъщеря си след повече от 13 години раздяла

Да прегърнеш щерка си още веднъж след повече от 13 години разлъка. Следва една история с благополучен край, случила се сред България, Чили и Дубай.

Марина Стефанова и щерка й Велизара се виждат за последно през 1998 година.

От две седмици те още веднъж са дружно.

Годината е 2002-ра. Велизара е на 5 и отпътува за лятната почивка при татко си Алуан - сириец, който работи в Чили. След края на лятото обаче, той отхвърля да я върне в България.

Минават 13 години, през които майка и щерка не се виждат. Чуват се рядко и по този начин до 2015 година. Намират се в обществените мрежи и вземат решение да се видят в Дубай, където бащата на Велизара живее с новото си семейство.

„ Изпратих я малко дете, а тя към този момент беше на 18. И я разпознах, макар че беше забулена, беше с ишара и единствено хукнах към нея, прегърнах я и занемях за първи път в живота си”, описа Марина.

От тази среща минават две години. В началото на юли Велизара бяга от у дома, тъй като мащехата й я тормози.

Звъни на майка си, с цел да й каже, че желае да си пристигна в България.

„ Ние трябваше да реагираме доста бързо, която реакция се показваше в това да я приберем в консулството, с цел да подсигуряваме сигурността й”, сподели зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

--> Следват 48 часа, през които дипломатите ни в Дубай се пробват да качат Велизара на самолета за София. И съумяват.

Тези фотоси са запечатали финала на най-дългите две денонощия в живота на Марина и Велизара, които споделят, че най-хубавото занапред им следва – дружно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР