Да предположим, че по някаква причина не знаете на колко

...
Да предположим, че по някаква причина не знаете на колко
Коментари Харесай

Не понасяте скучни разговори, с рентгенови очи сте и често ви търсят за съвет?

Да предположим, че по някаква причина не знаете на какъв брой години сте. На какъв брой се чувствате? Ако чувството ви е за възраст над вашата биологична – може би се остаряла душа. Всяка такава се държи прекомерно зряло за възрастта си. Трудно намира общ език с връстниците си. Понякога ги назовават новобранци, особняци, съзерцатели, асоциални. Старите души избират да живеят в самотност, необезпокоявани от човешката суетност. Ето 8 признака, по които можете да определите дали сте остаряла душа.
Някои остарели души се раждат като такива, други израстват до това положение посредством пътешестване в духовното събуждане. Носят мъдрост и зрял мироглед за живота, което демонстрира висока просветеност. Тя иде от минали прекарвания, а не от запаметяване на книги. 

Младите хора, които са остарели души, са подарък за човечеството. Те стават по-добри водачи, които се концентрират по-малко върху материалните притежания и повече върху решаването на публични проблеми. Освен това те имат по-добра вътрешен глас, която защищава тях и хората към тях от рискове.

8 признака, че сте остаряла душа

Емпатични сте
Старите души демонстрират доста емпатия към другите. Тяхната тънка сензитивност, незаинтересованост и сърдечна природа ги прави прочувствени гъби. Те улавят негативните и позитивните сили от другите и са чувствителни към всяка човешка болежка или наслада.Старата душа не се замисля, когато подава ръка на нуждаещите се. И употребяват своята мъдрост, с цел да създадат живота на другите хора по-добър.

По-голямата картина
Философията интригува ли ви? Или поставяте под въпрос системите в институциите, вместо да ги приемете за чиста монета? Старата душа е мъдра, със зрял световен мироглед за живота. Интелигентността идва от наблюдаване на протичащото се в света, не толкоз от зубренето на учебници. Такъв човек свързва действителните събития през днешния ден с вероятното им влияние върху бъдещето.

Щастие в самотатаСтарите души имат неповторими ползи, занимание и вярвания – разнообразни от тези на своите връстници. Нещо повече, това са самомотивирани персони, които са изобретателни и истински мислители. Те търсят качество, а не количество в другарствата. Всяко дребнаво бръщолевене или колективен нрав ги нервира. Директни са в изразяването на концепциите си, постоянно считани за груби. Старата душа избира да има свое персонално пространство и да прекарва множеството време сама, презареждайки силата си.
Дълбока жадност за знаниеБихте ли предпочели да сте осведомени с последните вести за известна риалити звезда или да прекарате час в гледане на тайнствен филм, или потънали във философска книга? Старите души са интелектуалци, които постоянно копнеят за мъдрост. Въпреки че в никакъв случай не признават, че са умни, те са от хората, които издигат провокации пред познанията си като усвояват нов език, просвета, специалност, четат или тестват нови неща. Предпочитат фактологията вместо модерната литература.
Повърхностните диалози ви отегчаватПредпочитате ли да водите смислени задълбочени диалози, които подтикват мисленето ви, вместо банални разисквания на времето, храната, бизнеса или модерните неща? Може би сте остаряла душа. Всяка дума на остарялата душа тежи на мястото си, по тази причина тя не ги пилее в рутинни бръщолевения. Старите души изборни в метода, по който приказват или в думите, които употребяват, с цел да изразят мнението си. Една остаряла душа напълно естествено има мощни информационни и вербални умения. Може да остане изолирана и да се почувства самотно в компания на хора, които се борят за внимание и единствената им цел е да поддържат диалог – все едно защо. 
Не понасяте фриволния флиртЖивеем в развита обществена среда на връзки и другарство. Млади и остарели се срещат онлайн и излизат на срещи. Това включва лекомислен флирт, игрови тактики и ролеви тактики, с цел да се опознаят по-добре. Този език за връзка и запознанства е прекомерно сложен за остарялата душа. Тя живее съгласно персоналните си стандарти и полезности, които не има намерение да подцени или пренебрегне в името на възможен флирт. Това ще отхвърли базовата част от същинската им еднаквост. Но когато остаряла душа срещне друга остаряла душа, взаимността е неизбежна и близостта се случва съвсем автоматизирано. Двамата влизат елементарно в близки взаимоотношения и ценят душевната си връзка.
Изкусен ценител на хораАко сте остаряла душа, постоянно ще изпитвате мощни усеща към някого, който срещате за първи път. Това чувство ще ви накара да харесате или да се дистанцирате от непознатия неотложно, без значение по какъв начин се държи и по какъв начин се е позиционирал в обществената среда. След това разбирате, че интуицията ви още веднъж не ви е подвела, спестявайки ви ненужни душевни терзания или импулсите ви да поемате опасности, които другите биха отхвърлили. Старите души са психолози по природа, интуитивно разчитат езика на тялото и мимиката. Само до момента в който следят по какъв начин някой прехапва устните си, мести очи или трансформира тона, до момента в който приказва, старите души могат да схванат по кое време индивидът насреща е смутен, по кое време е почтен или пък изрича неистина.
Хората търсят препоръките виСтарите души имат съзерцателна и проницателна природа, която ще открие най-ценните уроци в най-хаотичната обстановка. Те имат рентгенови очи за надълбоко заровените проблеми, които ние постоянно подценяваме или не желаеме да забележим, или въобще не подозираме че съществуват. Приятелите и околните на остарялата душа търсят мнението и препоръките й, ясните и рационални преценки. Някои гледат на остарялата душа като на модел за подражателство.
Как остарялата душа може да навреди на себе си
Някои от чертите на остарялата душа могат действително да й създат проблеми в битието. Когато самовглъбяването е издигнато в фетиш, то ви отвлича от осъществяването на битови и всемирски, само че нужни задания. Нека това, че в глава си решавате световните проблеми на човечеството не ви попречи да си платите сметките, да ходите на работа или да участвате интензивно в живота на фамилията.
Желанието ви за уединение ви води до хронична самотност, даже когато сте заобиколени от хора. Липсата на умения за запознанства ви кара да се чувствате празни, нежелани и отхвърлени. Учете се на другарство. 
Не оставяйте егото да се раздуе в резултат на повишения интерес от страна на хората към персоната ви. Не се възползвайте от високия си престиж в обществото за егоистична облага.

Източник


Възможно ли е някой да носи същия нравствен щемпел като нашия, а сърцето да го познае на мига?

Прочетете за душите близнаци в Списание 8, бр. 2/2023 г.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР