Да предположим, че живеете в район, където населението е особено

...
Да предположим, че живеете в район, където населението е особено
Коментари Харесай

Защо интернетът се забавя в пиковите часове и какво можеш да направиш

Да предположим, че живеете в регион, където популацията е изключително гъсто. В подобен случай може да сте се натъкнали на непрекъснат проблем — вашият интернет се забавя през нощта. По-конкретно, връзката става видимо по-бавна и евентуално по-малко постоянна, когато хората се приберат от работа (приблизително 18:00 ч.) до края на най-пиковия интервал (23:00 ч.). Ако сте претърпели това, евентуално сте се обаждали на доставчика си на широколентов интернет за това и ви е казано, че не може да се направи нищо. И несъмнено сте се чудили дали това е правилно.

Е, отговорът на това е комплициран. И вашият сегашен широколентов снабдител евентуално няма да го хареса. Но преди да навлезем в това, дано се опитаме да разберем какво тъкмо предизвиква тези типове спирания на услугите преди всичко и по какъв начин те са доста по-чести при един тип връзка, в сравнение с при други.

До огромна степен това е проблем с кабелната широколентова връзка

Причината това да се случва е, че множеството широколентови интернет връзки, изключително от кабелни компании, са споделени връзки с останалата част от вашия квартал, ако не и оттатък него. Съответно доста интернет снабдители не се оправят добре с разпределянето на ресурсите. В първите дни на необятно публикувания широколентов достъп това постоянно се използваше за разграничение на кабелни и DSL връзки. DSL имаше по-ниски пикови скорости, само че по-добра резистентност, до момента в който кабелът имаше по-висок таван, само че можеше да бъде пресечен от прекалено много по едно и също време ползващи еднакъв мрежов възел.

На процедура това не е толкоз просто. Въпреки че DSL не се споделя с други клиенти на финалната права до вашия дом, както е кабелът, той към момента се споделя първоначално. Все още може да се каже, че е по-устойчиво от кабела, само че DSL връзката от потребителски клас не е толкоз „ директна “, колкото допуска името „ Директна абонатна линия “.

Всичко това значи, че надграждането до по-добър проект с по-голяма пропускателна дарба може да помогне в някои случаи.

Но в други – не.

Ако връзката ви се претрупа, преди даже да доближи до дома ви, надграждането е безсмислено. За да избегнете този проблем, би трябвало да преминете към нещо по-директно, в случай че е налично.

Оптичните нишки за дома идват на помощ

Ако вашата кабелна компания ви споделя, че даже надграждането до по-бърз проект няма да ви помогне, тогава казусът е, че сте в изключително натоварена зона. Единственият метод да заобиколите това е да преминете към по-специален вид връзка. За множеството хора това значи прекосяване към различен интернет снабдител, в случай че има подобен, осигуряващ оптична връзка до дома. Има някои снабдители, които оферират повече от един вид.

Бързо предизвестие. Дори през оптична връзка потребителската интернет услуга, предоставяна на клиентите като оптично влакно до дома (FTTH), не е самостоятелна, профилирана връзка. За да получите действителна самостоятелна директна връзка, имате потребност от оптична услуга за пряк интернет достъп (DIA), която е по-скъпа и е предопределена за корпоративна приложимост. На процедура обаче увеличеният потенциал, разполагаем посредством оптична връзка, комбиниран с FTTH, който е по-малко претъпкан, значи, че получавате доста по-директна, постоянна връзка, в сравнение с ще получите от други потребителски широколентови технологии за доставка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР