Да пребъдеш - да останеш, дори след като напуснеш този

...
Да пребъдеш - да останеш, дори след като напуснеш този
Коментари Харесай

Гунди и Котков: Да пребъдеш и след 49 години

" Да пребъдеш " - да останеш, даже откакто напуснеш този свят, да бъдеш образец и кумир, името ти да бъде споменавано от хора, които не са били родени по твоето време, децата да желаят да станат като теб, да сервират цветя на паметниците, родителите им да им описват кой си...

Да пребъдеш 49 години в свят, в който всичко омръзва толкоз бързо!

Георги Аспарухов - Гунди и Никола Котков не починаха трагично в тежка злополука на прохода Витиня на 30 юни 1971 година Те не могат да загинат, защото милиони ги обичат! Всичко в света се компенсира и, в случай че тази голяма, мощна обич на последователите изчезне, ще се отвори черна дупка!

Снимка: levski.bg

Преди 49 години двамата просто престанаха да съществуват физически на този свят. Днес те даже не живеят в спомените, както споделя клишето. Те са оттатък разказите. За многочислените " сини " почитатели са се трансформирали в образец, в очакване и вяра.

Дори когато в " Левски " всичко е разрушено, разрушено, разпада се... мнозина просто имат вяра, че няма по какъв начин клубът на Гунди и Котков да изчезне. Когато " Локомотив " София беше в тежка рецесия, " железничарите " не се отхвърлиха, водени от концепцията, че Котето е носил с горделивост " червено-черната " фланелка.

Снимка: Lap.bg

Да пребъдеш - привилегия, налична за малко на брой. Но точно те се помнят. И всяка година се почитат! Дори в най-трагичния ден в годината.

Няколко несъзнателно изпуснати сълзи, минута безмълвие, разказана преживелица, блеснал в съзнанието спомен 49 години по-късно. И концепцията, че силата на Гунди и Котков не може да изчезне. Магията им още е тук. Свръхестественото допиране не е спирало и още може да промени ориста.

Снимка: Lap.bg

Те ще пребъдат още години. Докато има чисти сърца, в които вирее футболът, а не схемите. Гунди и Котков - безсмъртни от 49 години насам. Поклон!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР