Да празнуваш Коледа без близките си и в килия в

...
Да празнуваш Коледа без близките си и в килия в
Коментари Харесай

Коледа в затвора

Да празнуваш Коледа без околните си и в килия в един бразилски затвор надали е измежду най-приятните прекарвания, само че на това място са намерили метод да разведрят атмосферата.

Така наподобяват коридорите и килиите в този женски затвор в Рио де Жанейро. И тази година тук са спазили традицията - да украсят с подръчни материали. В приложимост влиза всичко - пластмасови шишета, капачки, даже алуминиевото фолио, в което нормално дамите получават храната си. Топки, гирлянди и елхи подаряват и неправителствени организации.

И с цел да е още по-празнично, сред разнообразни отделения се провежда конкурс - освен за най-красива украса, само че и за най-хубави театрални изяви. Провинилите се дами пресъздават древен сюжети.

Каталина Перес: " Горда съм, тъй като макар, че сме прегрешили - и за това сме тук, имаме опция да почетем Господ, да зарадваме и съдиите. "
Жури, формирано от чиновниците в пандиза и представители на неправителствените организации правят оценка представленията. Има и награди. Идеята е да се сътвори въодушевление, а и дамите да преживеят по-леко обстоятелството, че на светлите празници не са със фамилиите си.

Мария Апаресида, заместник-директор на пандиза: " Мисля, че е прелестно, че работят в екип. Това е добре за солциализацията им. Да имаш религия е доста значимо, а какъв брой тъкмо е належащо ще схванат когато излязат от тук. "
Здраве и скорошно излизане, си пожелават дамите, с вяра, че някой ден ще си кажат Весела Коледа и на независимост!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР