Да посрещам утрото в розовите градини под Балкана и да

...
Да посрещам утрото в розовите градини под Балкана и да
Коментари Харесай

Ани от Хонконг отвори училище по ароматерапия

Да посрещам утрото в розовите градини под Балкана и да бера рози за мен е скъпо прекарване. Затова съм още веднъж тук, съобщи пред „ Марица " Ани Минг от Хонконг. Тя дойде на Празника на розите в Карлово с две групи от своето учебно заведение по ароматерапия. В процедурите и заниманията, които организират, главно място заемат българското розово масло и артикули, в които то се съдържа.

Карловската роза има магически мирис, който въодушевява и подарява успокоение, а маслото от нея е същински подарък за нашата кожа. Розата, която отглеждате край Карлово, е най-хубавата роза в света, а ароматът е несравним. Казвам това като експерт ароматерапевт, изяснява Ани. Само българското розово масло може да слепи останалите аромати в един парфюм и да сътвори удивителна естетика. Когато преди 10 години открих българската роза и нейното масло, аз взех решение, че те ще станат част от моя живот, твърди гостенката.

Младата дама прави своя козметика в Хонконг. В нея наложително участва българското розово масло. Освен това Ани образова хора, които имат лични марки в парфюмерията и козметиката.

Но тя има свое кътче в Розовата котловина и то е в Калофер. " От 2001-ва до момента всяка година повеждам по една група от своето учебно заведение по ароматерапия, а в този момент пристигнах с две групи. Заедно берем рози рано заран, вършим сладко от рози, сушим листенца за чай, подготвяме ръчно сувенири и артикули ", споделя Ани. Тя познава цялата Розова котловина. За нея Празникът на розите е кулминационната точка на пътешествието, отдадено на българската роза.

Влюбени в карловската роза французи чакали 10 години, с цел да дойдат на празника. Прочетохме за този фестивал в няколко списания. Тогава взехме решение, че когато имаме опция, безусловно ще дойдем, споделят Мари-Роз и брачният партньор Ив Периер. Това, което ни притегля тук, е уханието на розата, хубостта на градините, споделят те. Цялата групата от Франция си купихме гирлянди от свежи рози, ще ги запазим и ще ги занесем вкъщи, уверени са Мари-Роз и Ив.

Ние направихме огромен тур из България, тръгнахме от София, бяхме във Велико Търново, Казанлък, Банско, Мелник и дойдохме тук, с цел да забележим българската роза, описват Елз и Франц от Холандия. Харесвам българската роза, тази заран бяхме в розовите градини. Харесвам доста козметиката с мирис на рози, постоянно имам сапун, който ухае на българска роза, споделя Елз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР