Да посегнете към утешителното лакомство, когато се чувствате зле, не

...
Да посегнете към утешителното лакомство, когато се чувствате зле, не
Коментари Харесай

Нездравословното хранене прави лошото настроение още по-лошо

Да посегнете към утешителното лакомство, когато се чувствате зле, не е добра концепция, твърди ново проучване, представено от уеб страницата RedOrbit.

Експерти от Държавния университет на Пенсилвания в Съединени американски щати са провели изследването си с 131 доброволки, дами в студентска възраст, които имат нездравословни привички на хранене, само че не страдат от характерни хранителни разстройства. Участничките са получили портативни компютри, посредством които да дават отговор на въпроси, свързани с настроението им в разнообразни интервали от деня.

Учените откриват, че в случай че сме в неприятно въодушевление, ще се почувстваме още по-зле след хранене, което е било нездравословно - без значение дали става дума за преяждане, или за ограничаване.

Когато настроението е положително, то остава такова без значение от нездравословното хранене.

" Това, което знаем за настроението и питателните привички, идва най-вече от проучвания върху пациенти с хранителни разстройства ", споделя Кристин Херън от Университета на Пенсилвания. " Искахме да изследваме дамите във всекидневния им живот, с цел да разберем дали настроението им се трансформира преди или след въвличането им в нездравословни хранителни практики. "

" Изследването е неповторимо с това, че прави оценка настроението и питателните привички в ежедневна среда, което може да даде по-ясна картина за връзката сред страстите и храненето ", споделя различен от участниците в авторския колектив, Джошуа Смит. " То може да помогне за основаването на по-ефективни лечебни стратегии за хора, които имат проблеми с храненето и тежестта. "

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР