Да помогнем на Величка Настрадинова! За това ни призовават от

...
Да помогнем на Величка Настрадинова! За това ни призовават от
Коментари Харесай

Да помогнем на голямата Величка Настрадинова

Да помогнем на Величка Настрадинова! За това ни приканват от Дружеството на писателите - Пловдив, което започва специфична благотворителна акция в поддръжка на Величка. Тя стартира на 14 ноември от 18 часа в читалище „ Христо Г. Данов ”.

Авторката на 20 книги, която е сестра на певицата Мария Нейкова, към този момент е на 83 години. Живее сама в бащината си къща на ул. " Петър Васков " в " Кючук Париж ", а в последно време здравословното положение се влошило. Трудно се оправя и с дребната си пенсия, изясни ръководителят на сдружението Антон Баев. Настрадинова е трудноподвижна и едвам намира сили да се грижи за себе си.

В читалището ще бъде проведен рецитал, на който пловдивски писатели ще четат фрагменти от свои творби. Ще има и детски музикални осъществявания. „ На акцията може да пристигна всеки, който желае да подари нещо. Автори могат да дават свои книги, които да бъдат продадени, а средствата - дарени. Ще се одобряват и храни и медикаменти ”, акцентира Антон Баев. Всички събрани средства и артикули ще отидат за подкрепяне на писателката, която е притежател на премията „ Пловдив ” и на наградата за фантастика „ Гравитон ”. Скорошно проучване измежду учениците в пловдивските учебни заведения сподели, че тя е измежду най-харесваните модерни създатели измежду децата от по-малките класове.

Издателство „ Хермес ” скоро ще издаде нова книга на Величка Настрадинова. Средствата от продажбите ще бъдат предоставени като помощ за писателката.

През лятото на 2018 година Дружеството на писателите - Пловдив подаде молба до Община Пловдив за финансова поддръжка на Величка Настрадинова. Оттам обаче последва отвод.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР