Да помогнат на бедни и самотни възрастни хора от малките

...
Да помогнат на бедни и самотни възрастни хора от малките
Коментари Харесай

Девня се включи в благотворителната кампания 7 каузи

Да оказват помощ на небогати и самотни възрастни хора от дребните градчета и села – към тази концепция се сплотиха във фейсбук доброволци от цяла България, които нарекоха благотворителната си кампания  " 7 дела “ и досега са разкрили над 10 пункта за дарения на хранителни артикули в страната. 

Девня е един от двата града във Варненска област, където всеки съпричастен с нелеката орис на възрастните хора може да подари пакетирани дълготрайни артикули като фасул, леща, олио, захар, макарони, консерви и др.  

Зад филантропичната самодейност в индустриалното градче стои Силвия Иванова, а дарителският пункт се обитава в някогашния офис на Първа капиталова банка в постройката на общинската администрация. Там се одобряват дълготрайни хранителни артикули в делничните дни от 14 до 18 часа. За всяко подаяние се сформира приемо-предавателен протокол в два екземпляра, в който се записват имената на донора и милостинята, която е дал. 

Целта на доброволците е да раздадат питателните артикули на пенсионери, изпаднали в тежко обществено състояние. Това ще се случи през септември след подробно изследване на популацията, изясни Силвия Иванова. Преди това младата девненка ще беседва с кметове и кметски наместници в района, които би трябвало да познават добре хората от съответното обитаемо място, както и да са наясно имат ли деца и родственици в чужбина, на чиито помощи разчитат. " Идеята е да помогнем на хора, които в действителност се нуждаят от тези артикули, с цел да изкарат зимния сезон “, изясни Иванова.  

Всички хранителни артикули, събрани в пунктовете във Варна и Девня, ще бъдат раздавани на пенсионери единствено на територията на Варненска област, а упоритостта на доброволците е помощта да не бъде еднократна. Затова, в случай че акцията се окаже сполучлива, те възнамеряват да учредят хранителна банка, в която целогодишно да се събират артикули от първа нужда за извънредно нуждаещи се възрастни хора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР