"Да помислим малко повече какво означава да сме приятелски народ,

...
"Да помислим малко повече какво означава да сме приятелски народ,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Трябва да разграничим нашата привързаност към Русия с режима на Путин

"Да помислим малко повече какво значи да сме другарски народ, само че неприемащ тирания и какво е да сме част от Европейски Съюз ", сподели министър председателят в встъпителното си слово при откриването на годишната среща на бизнеса с държавното управление в София Тех парк

"За страдание Владимир Путин е имал добра тактика от доста по-рано. Изкупувайки газовите залежи в Германия, той източва равнищата на газа в Западна Европа. Ние сме в едно извънредно място откъм взаимозависимост към Русия и местни източници, които към този момент са против зелената договорка на Европа. Единият вид е да извадим българския калкулатор и да замълчим, а другият да кажем ние сме Европейски Съюз, ние сме НАТО. "

Това съобщи министър-председателят Кирил Петков, съобщи

Според премиера, когато стопанската система ни е натегната поради положително стратегическо паниране от страна на Русия, ние би трябвало да кажем кои са нашите полезности.

"Трябва да разграничим нашата обвързаност към Русия – на база просвета, на база другарства, с режима на Путин. Тези неща не са едно и също. Аз по тази причина желаех да падам на колене пред Шипка. Тази война ни дава опция да махнем част от хибридите - да помислим малко повече какво значи да сме другарски народ, само че неприемащ тирания и какво е да сме част от Европейски Съюз. Нас не ни е боязън сега какво ще прелети през българското небе, само че Молдова я е боязън ", разяснява още Кирил Петков.

По думите на премиера войната от една страна е опция да погледнем бързо към алтернативата на енергийни източници.

"Още в петък с министър Александър Николов отиваме да забележим какво се случва с прословутата гръцка връзка ", заяви Петков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР